Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024

Filtrované položky podľa dátumu: jún 2013

streda, 26 jún 2013 00:00

Študenti z Českej republiky

Výmenné pobyty študentov na Strednej zdravotníckej škole v Humennom majú už dlhoročnú tradíciu. V dňoch 9. – 14. júna pobudli v Humennom šiesti študenti z 3.D triedy odboru zdravotnícky asistent z Vyššej odbornej školy a SŠ veterinárnej, poľnohospodárskej a zdravotníckej v Třebíči so svojou vyučujúcou Mgr. Martou Valentovou v našom meste.

Zverejnené v Leonardo

Dňa 19.06.13 sme po ukončení praxe mali prehliadku Gynekologicko-pôrodnického oddelenia. Pacientka je pred príchodom na oddelenie vyšetrená na gynekologickej ambulancií. Ak by pacientka na oddelení nechcela ležať podpíše negatívny reverz o prepustení a je poučená o svojom ochorení. Na gynekologickej ambulancií sa robia aj malé výkony ako napríklad : abortus, kyretáž, klyzma, laparoskopia, hysteroskopia a atď.

Zverejnené v III. turnus
piatok, 21 jún 2013 00:00

Deň desiaty - Aquapark

Po dnešnom namáhavom dni a  exkurzii gynekologicko- pôrodnického oddelenia,  sme využili voľné popoludnie a vybrali sme sa do Aquaparku. Poriadne sme sa tam vybláznili vo vode a využili množstvo vodných atrakcií ako napríklad: kolotoč, výrivky, tobogány a podobne.

Zverejnené v III. turnus

VYHODNOTENIE PRAXE

V dnešný deň sme po skončení praxe na jednotlivých oddeleniach, mali vyhodnotenie odbornej stáže na SZŽ a VOŠZ spolu s učiteľkami a žiakmi tretieho ročníka. Prezentovali sme naše pozitívne dojmy z praxe a jednotlivých exkurzií (ARO, Gama –nôž, chirurgická JIP, kardiostimulačné centrum, gynekologicko – pôrodnícke oddelenie a pod.)

Zverejnené v III. turnus

V posledný deň našej odbornej praxe sme vďaka pani profesorke Bc. Hradeckej navštívili operačné sály a mohli sme vidieť nejakú tú operáciu. Po príchode na operačné sály sme sa prezliekli do operačného odevu.

Zverejnené v III. turnus
streda, 19 jún 2013 00:00

Deň deviaty - Multioborová JIP

Multioborová JIP poskytuje komplexnú starostlivosť pacientom vyžadujúcim monitorovanie fyziologických funkcií a podporu orgánových systémov.

Zverejnené v III. turnus

Po dnešnej praxi nás čakala v Nemocnici Kladno exkurzia Kardiostimulačného centra. Kardiostimulačné centrum sa skladá z častí : ambulancia a operačný sál, po ktorých nás previedla staničná sestra Dis. Martina Hořejší. Dva krát do týždňa sú naplánované operácie a samozrejme podľa potreby.

Zverejnené v III. turnus

Dnes po skončení praxe sme navštívili stredisko komplexnej ošetrovateľskej starostlivosti Fontána. Riaditeľkou strediska sociálnej starostlivosti je Mgr. Libuše Homolková.

Zverejnené v III. turnus

Dnešný deň sme už nemali prax v nemocnici ale v Domove pre seniorov na Koutkovej ulici v Třebíči. Poslaním Domova pre seniorov, je poskytovanie nepretržitej pobytovej sociálnej služby seniorom s cieľom prežitia dôstojného a plnohodnotného života v starobe.

Zverejnené v II. turnus

Ani sme sa nenazdali a dva týždne ubehli ako voda. Peter, Saskia, Simona, Saška a Mirka, žiaci ZA III.A, ktorí sa mohli zúčastniť výmennej stáže projektu Leonardo da Vinci – Mobility si dnes balia kufre a vracajú sa domov.

Zverejnené v II. turnus
Strana 1 z 3

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill