Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
utorok, 16. apríl 2024

Filtrované položky podľa dátumu: jún 2015

Naša odborná stáž sa blíži ku koncu. V posledný deň sme absolvovali exkurziu v Domove pre seniorov Třebíč, Koutkova - Kubešova, príspevková organizácia, kde sme sa zoznámili s prostredím, personálom a obyvateľmi domova. Vznikol spojením predchádzajúcich dvoch domovov pre dôchodcov. Poslaním spomínaného zariadenia je poskytovať nepretržitú starostlivosť (pobytové sociálne služby) seniorom.

piatok, 12 jún 2015 00:00

Volejbalový zápas

Dňa 8.6.2015  športová komisia usporiadala volejbalový zápas v telocvični školy.

Zverejnené v Školský Internát

Deň sme začali štandardne, a to prácou na pridelených oddeleniach. Získali sme podklady pre spracovanie svojich úloh. Veľmi sme sa tešili na exkurziu na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení (ďalej ARO).

Dnes sme navštívili hemodialyzačné stredisko, ktoré je súčasťou interného oddelenia. Stredisko vykonáva: hemodialýzu, peritoneálnu dialýzu a taktiež prípravu pacientov na transplantáciu obličiek. Oddelenie zabezpečuje nepretržitú prevádzku 7 dni v týždni s ôsmymi lôžkami.

Dnes sme cestovali vlakom do Rajhradu, v ktorom sa nachádza Dom liečby bolesti s hospicom sv. Jozefa v Rajhrade. Je to neštátne cirkevné a zároveň aj zdravotnícke zariadenie. Patrí k najväčším hospicom v Českej republike.

Dnes sme sa zapojili do vyučovacieho procesu v škole. Rozdelili sme sa do tried a mohli sme si vybrať vyučovacie hodiny somatológie, matematiky, psychológie, informatiky, českého a anglického jazyka. Bolo zaujímavé sedieť s českými žiakmi v laviciach a počúvať výklad v českom jazyku.

V tento víkendový deň sa nám menil učiteľský dozor. Rozlúčili sme sa s pani učiteľkou PhDr. Baníkovou a privítali sme pani učiteľku PhDr. Chaľovú, s ktorou sme navštívili Mahenovo divadlo v Brne.

V nedeľu sme absolvovali tri exkurzie, prvou bol Dalešický pivovar, potom Dalešická priehrada a nakoniec Valečský zámok.

V meste Jihlava sa nachádza nemocnica, do ktorej viedli naše kroky. Exkurziu sme začali na kardiologickom oddelení, ktoré je dominantou nemocnice a je dvadsiate druhé v Českej republike.

Tento deň sem začali odbornou praxou v nemocnici Třebíč. Počas praxe sme navštívili Centrálne laboratórium a Detské oddelenie, ktoré sa nachádzajú v miestnej nemocnici.
Centrálne laboratórium poskytuje laboratórne služby, a to na oddelení klinickej biochémie (OKB), hematologicko-transfúznom oddelení (HTO) a oddelení klinickej mikrobiológie(OKM).

Strana 1 z 2

Najčítanejšie články

Školský časopis Sestrička

s logo1

Asociácia SZŠ SR

LogoESF

po logo

ISIC

Zmudri do skol banner

np pop ii farebne

erasmusplus
Program EÚ pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill