Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024

Filtrované položky podľa dátumu: jún 2016

Posledný deň odbornej stáže sme mali zmiešané pocity. Chceli sme ešte ostať, práca na oddeleniach sa nám páčila, ale túžba ísť domov bola silnejšia a my sme už tešili na návrat domov.

Zverejnené v Erasmus+ 2016
nedeľa, 26 jún 2016 18:33

Komora tak trochu inak...

Náš predposledný deň odbornej stáže sme sa zúčastnili na odbornej exkurzii v hyperbarickej komore v Mestskej nemocnici Ostrava. Je to pracovisko, ktoré zabezpečuje realizáciu inhalácie 100% kyslíka a je to jedna z foriem oxygenoterapie. 

Zverejnené v Erasmus+ 2016

V utorok 21.6.2016 sme  po praxi absolvovali odbornú exkurziu vo Fakultnej nemocnici v Ostrave. Naším cieľom bolo Popáleninové centrum.

Zverejnené v Erasmus+ 2016
štvrtok, 23 jún 2016 23:12

Ortopédia mojimi očami...

Ortopedické oddelenie v Mestskej nemocnice Ostrava sa stalo počas dvoch týždňov odbornej stáže mojím pracoviskom. Poskytuje komplexnú starostlivosť pacientom s ochoreniami pohybového ústrojenstva. Základnými dvoma piliermi ortopedickej operatívy tohto oddelenia sú náhrady kĺbov a artroskopické operácie.

Zverejnené v Erasmus+ 2016

Svoju odbornú stáž vykonávam na neurologickom oddelení v Mestskej nemocnici Ostrava, konkrétne na stanici B, kde sú hospitalizovaní muži.

Zverejnené v Erasmus+ 2016

Veľkolepé dielo ruského hudobného skladateľa Petra Iljiča Čajkovského Labutie jazero patrí k najznámejším klasickým baletom. Jeho premiéra sa uskutočnila už v roku 1877 v Moskve. Dnes večer sme mali možnosť zúčastniť sa predstavenia tohto svetoznámeho diela v Divadle Antonína Dvořáka v Ostrave.

Zverejnené v Erasmus+ 2016

Interné oddelenie poskytuje starostlivosť pacientom s ochoreniami vnútorných orgánov. Zabezpečuje diagnostiku, konzervatívnu liečbu, ošetrovateľskú starostlivosť pacientom vo veku od 18 rokov vyššie.

Zverejnené v Erasmus+ 2016

Počas mojej dvojtýždňovej odbornej praxe je mojim pracoviskom neurochirurgické oddelenie v Městskej nemocnici Ostrava. Hlavnou náplňou odboru neurochirurgia je diagnostika a terapia chirurgicky riešiteľných neurologických ochorení mozgu, miechy, periférnych nervov a chrbtice dospelých pacientov.

Zverejnené v Erasmus+ 2016
pondelok, 20 jún 2016 19:41

Byť v Ostrave znamená aj fárať ...


Tento víkend bol pre nás zaujímavý. V sobotu sme sa rozlúčili s pani učiteľkou Baníkovou, ktorá s nami strávila prvý týždeň našej odbornej stáže v Ostrave. Na obed do Ostravy docestovala pani učiteľka Sivulková, ktorá s nami bude absolvovať náš druhý týždeň.

Zverejnené v Erasmus+ 2016
Strana 1 z 2

Najčítanejšie články

Školský časopis Sestrička

s logo1

Asociácia SZŠ SR

LogoESF

po logo

ISIC

Zmudri do skol banner

np pop ii farebne

erasmusplus
Program EÚ pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill