Vytlačiť túto stránku
utorok, 10 december 2019 20:52

Sestrička získala bronzové pásmo

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

V aktuálnom VII. ročníku súťaže stredoškolských časopisov Prešovského samosprávneho kraja súťažilo 21 časopisov z 12- tich miest a okresov.

Odborná porota zložená z aktívnych novinárov z kraja si všímala obsahovú i grafickú úroveň spracovania príspevkov, aktuálnosť tém, ich prepojenie so životom školy či regiónu.

„Je obdivuhodné, ako sa drží úroveň časopisov a aj z roka na rok mierne rastie. Vidíme to na grafike, výbere tém, samotnom spracovaní žurnalistických príspevkov i kreativite ich tvorcov. Teší nás tiež fakt, že autori siahajú i po zložitejších celospoločenských témach, ich články sú angažované, s názorom a občianskym postojom. Podľa počtu každoročne zaslaných študentských periodík, sú školské časopisy stále veľmi užitočným nástrojom komunikácie a prezentácie škôl,“ uviedla v rámci hodnotenia predsedníčka poroty Daša Jeleňová, hovorkyňa PSK.

Celkovo sa v zlatom pásme umiestnilo 6 titulov, v striebornom 5 a bronzovom 10 časopisov. Porota udelila aj ďalšie špeciálne ocenenia.
Súťaž časopisov organizoval po siedmykrát Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Regionálnou organizáciou Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a Knižnicou P. O. Hviezdoslava v Prešove a pod záštitou predsedu PSK Milana Majerského.
Náš časopis na vyhodnotení reprezentovali Veronika Chromá ako šéfredaktorka a Matej Knižka ako grafik. Na vyhodnotení sa zúčastnila aj koordinátorka časopisu – PaedDr. G.Zavadská.

 

Čítané 2492 krát