Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024
piatok, 20 december 2019 06:53

VIANOČNÝ KONCERT

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Vianoce, Vianoce prichádzajú...

Utorkové ráno sme začali vianočným koncertom, ktorého sa zúčastnili všetci žiaci i pedagogický zbor našej školy. Konal sa v aule školy.

Koncert nám priblížil hudobnú históriu Vianoc. Dozvedeli sme sa o autoroch a okolnostiach vzniku piesní a kolied.
Na koncerte účinkovali traja talentovaní a šikovní umelci - Eva Petríková –sopranistka, Ján Lukáč – klavirista a Juraj Fotul – spevák a moderátor. Interpréti spievali piesne domáce i zahraničné.
„Miestami som sa cítila akoby som sedela v opere. Zažívala som umelecky zážitok, ktorý miestami vyvolával u mňa zimomriavky.“
Boli to profesionáli, ktorí nám prišli zaspievať, zabaviť nás a sprostredkovali nám poznatky o histórii Vianoc .
Prispeli k navodeniu slávnostnej predvianočnej atmosféry a zároveň priblížili mladým poslucháčom hudobné skvosty a posolstvo Vianoc. Odzneli tradičné (Ave Maria, Rejoice greatly), ale tiež populárne vianočné piesne z celého sveta (Winter Wonderland, When a Child is born, Těšíme se na Ježíška), hudba z rozprávok (Mrázik) a samozrejme nádherné ľudové koledy z rôznych regiónov Slovenska.

Na ich vystúpení sa nám páčilo, že niektoré piesne sme poznali a mohli sme si zaspievať spoločne. Zaujímavé boli aj spevácke pokusy odvážlivcov z hľadiska. Sára a Mário boli tí, ktorí sa nebáli spievať pred publikom. Ich výkon bol ocenený sladkou odmenou i potleskom.
Vzájomne sme vytvorili krásnu vianočnú atmosféru, ktorá nám spríjemnila školské vyučovanie.

Čítané 2643 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill