Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 19. apríl 2024
utorok, 04 február 2020 21:44

Obvodné kolo olympiády v nemeckom jazyku

Ohodnotiť túto položku
(7 hlasov)

Dňa 16.01.2020 sme sa spolu s mojím spolužiakom Mariánom Markovičom zúčastnili obvodného kola olympiády v nemeckom jazyku v meste Sabinov. 

Z Humenného sme vyrazili vlakom v skorých ranných hodinách. V Prešove sme prestúpili na smer Lipany a vystúpili v Sabinove. 

Keď sme dorazili na miesto súťaže na Súkromné gymnázium DSA v Sabinove, najprv sme sa zaregistrovali, potom všetkých súťažiacich žiakov presunuli organizátori do jednej triedy a tam sme si mohli zložiť svoje veci. O pár minút nás privítal zástupca školy a poprial nám veľa úspechov.
S Mariánom sme súťažili v kategórii 2D – stredné odborné školy. Umiestnili nás do tried, v každej triede boli iné kategórie s príslušnou komisiou.
Začali sme prvou časťou, ktorá pozostávala z počúvania s porozumením, čítania s porozumením a gramatického testu. Po tejto časti sme mali prestávku.
Po prestávke nasledovala druhá časť, ktorá sa skladala z opisu obrázka a samostatného voľného rozprávania na určené témy.
Po skončení týchto častí sme mali kratšiu prestávku.
Potom nás zavolali späť do triedy a vyhlásili výsledky.
Umiestnila som sa na 2. a Marián na 3.mieste za okres Humenné. Obidvaja sme boli šťastní a nemohli sme tomu uveriť.
Po súťaži sme išli späť zo Sabinova do Prešova. Vlak zo Sabinova bohužiaľ meškal a tak sme nestihli vlak do Humenného. Tak sme šli na spoločný obed, aby sme to spoločne oslávili.
Ďalší vlak sme mali približne o hodinu a v neskorých popoludňajších hodinách sme pricestovali do Humenného.
Bola to pre nás veľmi dobrá skúsenosť. Každému odporúčam učiť sa nemčinu. Ponúk práce v Nemecku, či Rakúsku je veľa a nemecký jazyk sa vám v budúcnosti určite zíde.

 

 

Čítané 2472 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill