Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
pondelok, 10 február 2020 15:47

Výzva na podanie prihlášok na 8., 9. a 10. turnus odbornej stáže v ČR

Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Vyzývame žiakov 3. ročníka študijného odboru zdravotnícky asistent, aby v termíne do 28.2.2020 odovzdali prihlášku na 8., 9. a 10. turnus odbornej stáže. Všetky turnusy stáží sa uskutočnia v čase realizácie súvislej odbornej praxe.

8. turnus odbornej stáže sa uskutoční v Prahe. Štyria vybraní žiaci z 3. ročníka - účastníci odbornej stáže - absolvujú 3-týždňovú odbornú prax na oddeleniach/klinikách Nemocnice Na Bulovce Praha. Projektovým partnerom školy je SZŠ Ruská Praha v Českej republike. Odborná stáž v 8. turnuse bude zameraná na získanie nových vedomostí a zručností pri ošetrovaní pacientov na internom a na neurologickom oddelení a na ortopedickej klinike a dermatovenerologickej klinike.

9. turnus odbornej stáže sa uskutoční v Karlových Varoch. Šiesti vybraní žiaci z 3. ročníka – účastníci odbornej stáže – absolvujú 3-týždňovú odbornú prax na oddeleniach Karlovarskej krajskej nemocnice, a.s. v Karlových Varoch, ktorá je zároveň projektovým partnerom školy. Odborná stáž v 9. turnuse bude zameraná na získanie nových vedomostí a zručností pri ošetrovaní pacientov na kardiologickom, neurologickom, na internom oddelení, na emergency a na dvoch jednotkách intenzívnej starostlivosti.

10. turnus odbornej stáže sa uskutoční v Ostrave. Štyria vybraní žiaci z 3. ročníka - účastníci odbornej stáže - absolvujú 3-týždňovú odbornú prax na oddeleniach Mestskej nemocnice Ostrava, príspevková organizácia. Projektovým partnerom školy je SZŠ a VOŠ zdravotnická Ostrava v Českej republike. Odborná stáž v 10. turnuse bude zameraná na získanie nových vedomostí a zručností pri ošetrovaní pacientov na ortopedickom, urologickom, neurologickom a neurochirurgickom oddelení.
Presný dátum konania stáží bude projektovými partnermi potvrdený v nasledujúcom období.
Uvedeným zameraniam turnusov odborných stáží žiaci prispôsobia vyplnenie jednotlivých náležitostí prihlášky. Odporúčame žiakom získať základné informácie o zdravotníckych zariadeniach na webových sídlach nemocníc.

Praktické rady k vyplneniu prihlášky

ŽIAK:
1. prihlášku vypíše čitateľne podľa predtlače (čítať s porozumením),
2. uvedie požadované osobné údaje, triedu a platný mailový a telefonicky kontakt (všetky údaje sú nevyhnutné na vyplnenie potrebnej projektovej dokumentácie a podliehajú ochrane osobných údajov),
3. vyznačí správne poradie turnusu a miesto konanie stáže,
4. vo vyznačených poliach žiak naštylizuje motivačný list a predpokladané prínosy stáže pre žiaka a vysielajúcu školu,
5. nevypĺňa polia určené pre triedneho učiteľa a školu,
6. vyplnenú prihlášku podpíše žiak a rodič žiaka (aj keď má 18 rokov).
Odovzdané prihlášky sa budú podľa platných kritérií prehodnocovať na zasadnutí predmetovej komisie odborných predmetov. Kladne sa hodnotí originalita vo vyplnení prihlášky v časti „motivácia“ a „prínosy stáže pre žiaka a pre školu“. Škola oznámi záujemcom výsledky výberovej procedúry najneskôr do 10. marca 2020.

Povinnosti vybraných kandidátov na zahraničnú odbornú stáž:
• 100% účasť na príprave pred konaním stáže (uskutočňuje sa v dohodnutom termíne),
• online jazykové hodnotenie z českého jazyka pred nástupom na stáž (prostredníctvom jazykovej platformy programu Erasmus+ - žiakom budú poskytnuté inštrukcie),
• online jazykový kurz v českom jazyku (prostredníctvom jazykovej platformy programu Erasmus+ - žiakom budú poskytnuté inštrukcie),
• dôkladné spracovanie výstupov z prípravy na stáž,
• online jazykové hodnotenie z českého jazyka po ukončení mobility.
Kandidát, ktorý nesplnení povinnosti súvisiace s prípravou na stáž v dohodnutom termíne, bude nahradený v poradí ďalším navrhovaným kandidátom.

Dosiahnuté vzdelávacie výsledky účastníka odbornej stáže sa:

• hodnotia v zmysle platných ustanovení uvedených v internej smernici školy,
• v plnom rozsahu potvrdia prijímajúcou inštitúciou a uznajú vysielajúcou školou,
• prenesú do klasifikácie OAD v príslušnom klasifikačnom období.

Absolvent stáže získa Europass-Mobilita.
Tlačivo prihlášky na odbornú stáž si záujemcovia môžu vyzdvihnúť u Mgr. N. Sivulkovej (po 18.2.2020 u PhDr. M. Csomosovej). Neúplne vypísané prihlášky budú z posudzovania vyradené.

Prajeme záujemcom o absolvovanie odbornej stáže, aby patrili k vybraným kandidátom.

Čítané 2844 krát
Viac z tejto kategórie: A je to tu! »

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill