Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 19. apríl 2024
štvrtok, 13 február 2020 19:12

Kardiologické oddelenie a Becherplatz

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Kardiologické oddelenie je súčasťou Karlovarskej krajskej nemocnice v pavilóne A. Na tomto oddelení praxujem ja  Vanesa Rezanková. Toto oddelenie poskytuje liečebnú a diagnostickú starostlivosť pacientom s ochoreniami kardiovaskulárneho systému.

Najčastejšími diagnózami na tomto oddelení sú: infarkt myokardu, ischemická choroba srdca, nestabilná angína pectoris, kardiálna dekompenzácia, fibrilácia predsiení. Starostlivosť o pacientov sa poskytuje v ambulantnom trakte alebo na lôžkovom oddelení, kde sa vykonáva široká škála neinvazívnych a invazívnych diagnostických a liečebných metód. Nosným programom kardiocentra je poskytovanie 24-hodinovej starostlivosti pacientom s akútnym infarktom myokardu. V neposlednom rade aj poskytovanie starostlivosti každému pacientovi kvalitne a rovnocenne. Prax na tomto pracovisku je veľmi zaujímavá a prínosná, pretože doteraz som nemala možnosť praxovať na takomto pracovisku. Najzaujímavejšia pre mňa bola účasť na echokardiografii, čo je ultrazvukové vyšetrenie srdca a telemetria, ktorá slúži k monitorovaniu srdcovej činnosti na diaľku. Pacient ma tento prístroj pripevnený štyrmi nalepovacími elektródami na hrudníku. Pohyb pacienta pri tomto ošetrení nie je obmedzený, obmedzený je len na dosah oddelenia. Ak telemeter zachytí nejakú nepravidelnosť v srdcovom rytme, prístroj začne okamžite alarmovať a pacientovi je poskytnutá včasná pomoc. 

Po náročnom dni sme si konečne dali obed, na ktorý sme sa tešili asi celý deň. Po obede sme išli do múzea Jána Bechera, ktoré bolo založené v roku 1807. Sto rokov slúžila továreň Becher múzea ako stará továreň, potom v roku 2010 prebehla rekonštrukcia v mestskej časti Bohatice. Ján Becher bol český výrobca a distribútor likéru so sídlom v Karlových Varoch. Na začiatku prehliadky sme si pozreli krátky dokumentárny film o výrobe becherovky. Po filme sme sa presunuli ďalej, kde nám sprievodkyňa ukázala štyri druhy Becheroviek, ktoré sme mohli degustovať. Becherovka je prírodný bylinkový alkoholický nápoj, obsahujúci karlovarskú vodu, prírodný cukor a špecifickú horkastú zmes z 32 bylín a korenia z celého sveta. Obsah alkoholu je asi 38%. Pije sa ako samotná alebo ako súčasť miešaných nápojov. V múzeu sa taktiež nachádza aj obchod a reštaurácia. Dnešný deň bol náročný, ale zaujímavý. Tešíme sa na ďalšie dni.

 

Čítané 2851 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill