Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
štvrtok, 13 február 2020 19:21

Interné oddelenie a kolonády

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Interné oddelenie sa zaoberá prevenciou, diagnostikou a liečbou ochorení vnútorných orgánov. Okrem všeobecných ťažkostí odboru vnútorného lekárstva ponúka liečbu v špecializovaných odboroch diabetológie, nefrológie, reumatológie, klinickej imunológie a alergológie, gastroenterológie a kardiológie.

Zdravotná starostlivosť je poskytovaná buď ambulantnou sférou alebo lôžkovou, ak ide o starostlivosť na viac ako 24-hodín. Toto oddelenie sa skladá z dvoch častí, a to zo štandardnej časti a časti JIS. Na oddelení je 10 izieb, z toho jedna je nadštandardná a jedna izba je vyhradená pre zosnulých, kde sa môžu pozostalí dôstojne rozlúčiť. Je to jediné oddelenie, ktoré ponúka takúto možnosť. Dnešnou najzaujímavejšou skúsenosťou bolo vyšetrenie ERCP, na ktorom sme sa všetci zúčastnili. ERCP je vyšetrenie žlčových a pankreatických ciest kombinovanou endoskopickoröntgenologickou metódou. Cieľom ERCP vyšetrenia je presnejšie určiť príčinu ťažkostí pacienta, včas rozpoznať chorobné zmeny na žlčových cestách, prípadne žlčníku a pečeni alebo pankrease a následné odstraňovanie žlčových a pankreatických kameňov endoskopickým prístupom, ako aj riešenie nepriechodnosti žlčových a pankreatických ciest z rôznych príčin. Som veľmi rada, že mám možnosť praxovať na tomto oddelení, naučiť sa nové veci, s ktorými sa u nás nestretnem a dúfam, že to, čo sa tu naučím zúžitkujem.
Po praxi sme sa vybrali na prechádzku mestom Karlove Vary. Po ceste sme navštívili Kolonády. Cesta peši od apartmánu Diana trvá približne 14 minút. Prvou z týchto kolonád bola Mlýnská. Očarili nás jej pramene, ktoré boli súčasťou mlynskej kolonády, je to totiž najobľúbenejšia budova v Karlových Varoch, meria 132 metrov a pod jej strechou, ktorú nesú 124 korintských stĺpov sa nachádzajú 5 minerálnych prameňov. Strešné terasy sú opatrené dvanástimi sochami, z ktorých každá jedna socha predstavuje jeden kalendárny mesiac.
Postúpili sme ďalej o pár metrov a tam nás zaskočila ďalšia kolonáda svojou krásou, ktorú zastrešuje sedlová strecha. Z troch strán ju uzatvárajú drevené steny. Najzaujímavejšie na tejto kolonáde je to, že ju zdobia rôzne krajkové motívy vyrezávané do dreva. Cestou naspäť sme si kúpili trdelník naplnený nutellou.

A odišli sme načerpať sily na ďalší deň.

Čítané 2754 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill