Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
piatok, 14 február 2020 22:47

Emergency a Valentín

Ohodnotiť túto položku
(8 hlasov)

Súčasťou pavilónu akútnej medicíny je od októbra 2012 urgentný príjem- Emergency. Sú tam jednotky so siedmimi monitorovacími lôžkami pre pacientov so závažnými ochoreniami vyžadujúce neodkladné ošetrenie.

Lôžka sú vybavené pre komplexnú resuscitačnú starostlivosť a sú určené pre pacientov so zlyhávajúcimi životnými funkciami. Do tohto priestoru sú pacienti odovzdávaní priamo posádkou ZZS – záchranná zdravotná služba. Ďalšou časťou sú akútne ambulancie, kam sú nasmerovaní pacienti vyhľadávajúci akútne ošetrenie pre novovzniknutý zdravotný problém a to v základných odboroch - chirurgia, ortopédia, neurológia a interné. Cieľom nového modelu urgentnej starostlivosti je systematicky zabezpečiť starostlivosť o akútnych pacientov a to v režime 24-hodín denne. Na oddelení sa nachádza avízo systém, ktorý oznamuje príchod pacienta spolu s jeho diagnózou. Pri každom urgentnom príjme je lekárska pohotovostná služba. Najprv som sa tohto oddelenia trochu bála, kedže u nás v nemocnici v Humennom takéto oddelenie nemáme, ale po čase som si zvykla a páči sa mi tu, keďže práca na tomto pracovisku je dynamická a rýchla. Personál je veľmi ochotný mi pomôcť zo všetkým čo potrebujem. Ďakujem za možnosť byť tu.

Keďže dnes je Deň svätého Valentína, tak sme si urobili romantickú chvíľku, navštívili sme kino Drahomíra, ktoré premietalo film ,,Chlap na striedačku“. Bola to komédia, ktorá opisuje život pätnásť rokov vydatej Zuzany, ktorá jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou. Na filme sme sa strašne pobavili a Valentín si užili.

 

Čítané 2723 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill