Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
utorok, 23. apríl 2024
nedeľa, 16 február 2020 22:11

Karlove Vary ako na dlani

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Dnešok sme si spestrili návštevou rozhľadne Diana na najvyššom vrchu Karlových Varov. Z jej výšky je možné vidieť historické centrum kúpeľného mesta a jeho okolia.

Vraví sa, že kto nebol na Diane, nevidel Karlove Vary. Najjednoduchší prístup k rozhľadni, ktorý sme využili aj my je lanovou dráhou. Ak však chcete dopriať svojmu telu, môžete sa k Diane vybrať vyhliadkovou cestou. Lanovka je spustená každých 15 minút a jej kapacita je 40 osôb. Cesta cez kúpeľný les trvá na Dianu približne 3 minúty, no je so zastávkou na vyhliadkovej stavbe-Jelení skok. Na nerušený výhľad z veže-ochoz vo výške 35 metrov nad okolitým terénom sa môžeme dostať po 150-tich drevených točivých schodoch v protismere hodinových ručičiek, ktoré sme si všetci vyšli, alebo vyviezť sa výťahom. Výhľad bol naozaj krásny a stojí zato. Po návšteve rozhľadne sme si dopriali obed priamo v reštaurácii na Diane. Jedlo bolo delikátne.

Našou druhou zastávkou bola návšteva Motýlieho domu - tropickej záhrady so živými exotickými motýľmi z celého sveta. V letovej zóne sme si mohli pozrieť stovky exotických motýľov s rozpätím krídel až 20 centimetrov, kde sa nenachádza žiadna bariéra medzi návštevníkmi a motýľmi. Tieto lietajúce drahokamy nám voľne pristávali na ramenách. Nachádza sa tu aj liaheň a kto má trochu šťastia a príde v pravý čas, môže vidieť ako sa z kukly vyliahne motýľ.

Poslednou zastávkou bola miniZoo, kde sme videli síce málo zvierat, ale o to viac sme sa potešili. Z nášho výletu sme sa vybrali karlovarskými ulicami do apartmánu načerpať nové sily na blížiaci sa pracovný týždeň.

 

Čítané 2865 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill