Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 28. marec 2024
pondelok, 17 február 2020 22:09

Interno-neurologická JIS

Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Interno-neurologická JIS je jednou zo štyroch častí ARIM. Poskytuje sa tu lôžková zdravotná starostlivosť. Má 7 lôžok a jeden box pre infekčné stavy.

Pacienti sú hospitalizovaní približne 3 dni, samozrejme to závisí aj od zdravotného stavu. Pacienti prichádzajú na Emergency, kde ich vyšetria a podľa diagnóz ich odošlú na určené oddelenie. Najčastejšie sa tu môžeme stretnúť s respiračnými zlyhaniami, so sepsou, renálnymi zlyhaniami, chrípkou, NCMP- náhla cievna mozgová príhoda, krvácanie do mozgu. Na tomto oddelení pracujú sanitári, všeobecné sestry, diplomované sestry, bakalári a môžu tu pracovať aj zachranári. Medzi priestorové časti patria lekárske izby, izby pre sestry a vrchné sestry, denná miestnosť, kuchynka pre pacientov, jednotlivé oddelenia JIP, prístrojová miestnosť, kde sa nachádzajú potrebné prístroje ako napríklad sono prístroj, RTG prístroj, toalety pre pacientov, sklad s roztokmi, sklad s pomôckami, WC pre personál, filter pre ženy a filter pre mužov. Najčastejšie sa tu môžeme stretnúť so zavádzaním CVK – centrálny venózny katéter, RTG snímky, gastroskopia, odber krvi na hemokultúru, podávanie infúznych roztokov cez infúzne pumpy, podávanie stravy cez enterálnu pumpu, kontinuálnu dialýzu. Som veľmi rada, že som si vybrala toto oddelenie. Hneď prvý deň som mala možnosť stretnúť sa so zavádzaním CVK – centrálneho venózneho katétra. Lekár, ktorý vykonával tento výkon bol veľmi príjemný, všetko nám vysvetlil. Pacientke za to zavádzalo kvôli dialýze.

Práca na tomto oddelení je veľmi náročná, ale praxou na tomto oddelení získam veľa nových odborných vedomostí a praktických zručností, ktoré v buducnosti určite využijem.

 

Čítané 2665 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill