Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
pondelok, 24 február 2020 14:55

Cieľ nášho výletu - Františkovy Lázně

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Druhý víkend sme sa rozhodli cestovať do ďalšieho známeho kúpeľného mesta v západných Čechách – do Františkových Lázní. Cestou na železničnú stanicu v Karlových Varoch sme obdivovali rieku Ohře.

Vlakom sme sa dopravili do mesta Cheb a následne, po prestupe na medzinárodný osobný vlak mieriaci do nemeckého mesta, sme pokračovali do Františkových Lázní. Po vystúpení z vlaku nás už čakalo mesto. 

Františkovy Lázně sú kúpeľné mesto v Česku v okrese Cheb. Mesto bolo založené v roku 1793 cisárom Františkom I. V súčasnosti je vyhľadávaným centrom relaxácie a zdravia. V centre mesta sa nachádza množstvo kúpeľných domov a hotelov, ktoré poskytujú vlastné liečebné procedúry spoločne s ubytovaním a stravovaním. Bohaté ložiská vynikajúcich liečivých prameňov – sírno-železitá slatina, ďalších 21 minerálnych prameňov a moderné liečebné metódy sú základom pre úspešnú kúpeľnú liečbu chorôb srdca, krvného obehu, ochorení pohybového ústrojenstva a gynekologických ochorení, vrátane neplodnosti. V meste je už niekoľko rokov dobre fungujúce kultúrne stredisko. Tradíciou sa v meste stáva množstvo udalostí, napr. aj adventné koncerty. V roku 1992 boli Františkovy Lázně vyhlásené za mestskú pamiatkovú rezerváciu.
Po prehliadke mesta sme zavítali do Aquafóra Františkovy Lázně. Je najkrajším a najväčším akvaparkom v českých kúpeľných mestách. Ponúka možnosť využitia relaxačného bazéna, plaveckého bazéna, vodnej jaskyne, whirlpool, vonkajšieho bazéna, detského bazéna, tobogánov i fínskej sauny. Pri vstupe do akvaparku nás prekvapila príjemná atmosféra a neskôr pekná architektúra krytej časti Aquafóra. Vyskúšali sme všetko, čo akvapark ponúkal. Oddýchli sme si v bazénoch, v saune, zaplávali sme si, ale i poriadne zakričali pri jazde tobogánom. Štvorhodinový pobyt ubehol veľmi rýchlo a ukončili sme ho zlízaním dávky chutnej zmrzliny. Príjemne unavení vodou sme sa pobrali na železničnú stanicu, aby sme sa vlakom dopravili do Karlových Varov a mohli ešte zavŕšiť náš program návštevou divadelného predstavenia. Ale o tom podrobnejšie v ďalšom príspevku.

 

Čítané 2691 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill