Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024
utorok, 05 máj 2020 10:36

„Oddych vzdelávaním“

Ohodnotiť túto položku
(6 hlasov)

Mnoho z nás si kladie otázku, ako sa dá takto oddychovať? Niektorí z nás si relax predstavujeme sedením pred TV, hraním počítačových hier a pod. Ale ako sa vzdelávať a oddychovať priamo v škole?

Máme voľnú hodinu, alebo nám niečo odpadne, sedieť na drevených lavičkách nie je práve najpohodlnejšie. 

Ale v tom sa objavila grantová výzva zlepšime to, program, ktorý je podporovaný RMPK a Prešovským samosprávnym krajom.
Vznikol program, v ktorom mali možnosť všetky stredné školy na Slovensku vymyslieť nejaký projekt, ako zlepšiť život na ich strednej škole, pomôcť im finančnou sumou na realizáciu celého projektu a to vo výške 200 eur a následne pár šťastlivcov vybrať. Do tohto projektu sme sa samozrejme zapojili aj my, členovia Žiackej rady pri SZŠ v Humennom. Celý čas sme verili, že sa nám pošťastí a naším projektom zaujmeme a vyberú nás. Verili sme a vybrali nás!
Cieľom nášho projektu bolo vymyslieť a následne zrealizovať oddychovú zónu, kde by si študenti mohli oddýchnuť, ale zároveň sa aj v pohodlí vzdelávať. Keďže okrem drevených lavičiek a pódia nemáme žiadne útulné miestečko na čítanie , sme sa rozhodli pre zakúpenie sedacích vakov, taburetiek, stolíka a nejakých kníh od slovenských, ale aj zahraničných autorov. Nachádza sa tam aj schránka, kde budú študenti vhadzovať ich recenzie či už na knihu, alebo ako sa im páči naša nová oddychová zóna.
Bohužiaľ pre vzniknutú situáciu nebolo možné projekt realizovať úplne podľa plánu, ale zvládli sme to na jednotku aj online formou a pevne veríme, že po nástupe do školy sa táto oddychová zóna bude využívať naplno a recenzie budú len pozitívne!

„Projekt bol podporený z finančných prostriedkov Prešovského samosprávneho kraja v rámci grantového programu #zlepšimeto, ktorý administruje Rada mládeže Prešovského kraja“

 

Čítané 1838 krát

Galéria obrázkov

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill