Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 18. apríl 2024
pondelok, 29 jún 2020 20:40

Sme na ceste k realizácii ďalšieho projektu v programe Erasmus+

Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Stredná zdravotnícka škola v Humennom piate dvojročné obdobie pokračuje v organizácii zahraničných odborných stáží pre žiakov v študijnom odbore zdravotnícky asistent/praktická sestra s grantovou podporou Európskej komisie.

Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu schválila našej škole návrh projektu v programe Erasmus+ Kľúčová akcia 1 Vzdelávacia mobilita jednotlivcov (Výzva 2020) s poskytnutím grantu v celkovej výške 99 710,00 €.
Pokračujeme v spolupráci s našimi osvedčenými projektovými partnermi, ktorými sú tri zdravotnícke školy v Českej republike, v Třebíči, v Ostrave a v Prahe, a jeden poskytovateľ zdravotníckych služieb v Karlových Varoch. Spolu zrealizujeme desať turnusov 3-týždňových mobilít pre spolu 40 žiakov v študijnom odbore zdravotnícky asistent/praktická sestra. V každom turnuse bude žiakov sprevádzať jedna učiteľka odbornej klinickej praxe. V prvom i v druhom roku projektového obdobia sa uskutoční po päť mobilít. Po dohode s partnermi účastníci stáží budú odbornú prax realizovať na klinikách alebo na oddeleniach, ktoré by v sídle vysielajúcej školy nemohli absolvovať. Všetky pracoviská poskytujú vo svojich odboroch špičkovú starostlivosť s kvalitným zázemím pre pacientov i zdravotníckych pracovníkov.
Účastníkmi odborných stáží budú žiaci 3. a 4. ročníka, ktorí splnia platné kritériá výberu. Žiaci počas mobility absolvujú pripravený odborný i kultúrno-spoločenský program. Získajú nové vedomosti, zručnosti, pracovné skúsenosti, kľúčové kompetencie nevyhnutné pre výkon zdravotníckeho povolania a medzinárodné skúsenosti dôležité pre lepšie uplatnenie sa na trhu práce. U všetkých účastníkov predpokladáme prínos pre ich osobnostný rozvoj a nadobudnutie vedomostí o histórii i kultúre navštívených miest a regiónov. Účastníkmi stáží budú aj žiaci so sociálne znevýhodneného prostredia a z rodín so slabším finančným zázemím.
Očakávame, že realizáciu odborných stáží budú žiaci našej školy vnímať ako jednu zo súčastí kvalitného vzdelávacieho programu. Predpokladáme, že sa zvýši ich motivácia pre dosahovanie dobrých študijných výsledkov a že získané vedomostí, zručnosti, postoje a kompetencie preukážu v ďalšom štúdiu.
V projekte budeme využívať prvky ECVET. Žiaci budú mať dosiahnuté vzdelávacie výsledky počas odborných stáží potvrdené prijímajúcou inštitúciou v Českej republike. Vysielajúca škola hodnotenie vzdelávacích výsledkov v plnej miere prenesie do klasifikácie v rámci odbornej klinickej praxe v príslušnom ročníku. Žiaci po ukončení odbornej stáže získajú Europass-Mobilita.

Čítané 2245 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill