Vytlačiť túto stránku
pondelok, 02 august 2021 22:38

Karlove Vary na našich dlaniach a začiatok našej odbornej stáže

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Prvý august bol dňom našej cesty do Karlových Varoch. V nasledujúcich týždňoch budeme absolvovať odbornú stáž v Karlovarskej krajskej nemocnici a.s. Karlovy Vary, ktorú naša škola organizuje v rámci programu Erasmus+.

Predčasne sme ukončili letné prázdniny a vydali sme sa za novými skúsenosťami a zážitkami.

Z Humenného sme sa transferom prepravili na letisko do Košíc a nastúpili na svoj, pre niektorých úplne prvý, zážitkový let. Naše lietadlo bezpečne pristálo na Letisku Václava Havla v Prahe. Keďže sme pricestovali do Prahy už v neskorších večerných hodinách, očakával nás hotelový taxík a odviezol do nášho druhého domova v Karlových Varoch, do Hotela Panoráma.
Nasledujúce letné ráno sme sa s malou dušičkou a veľkým očakávaním dostavili do Karlovarskej krajskej nemocnice a.s. Privítala nás námestníčka pre nelekárske odbory a kvalitu. Zoznámili sme sa so staničnými sestrami oddelení, na ktorých budeme odbornú prax absolvovať. Prvý deň sme sa zoznámili s priestormi a vybavením priestorov, organizáciou a systémom práce. Praktické zručnosti a nové vedomosti budeme získavať na Emergency, chirurgicko-ortopedickej JIS, kardiologickom oddelení a na interno-neurologickej JIS.
Po úvodnom dni v nemocnici a našom prvom spoločnom obede sme všetci spolu absolvovali prvú prehliadku historického centra Karlových Varov. Videli sme množstvo nádherných a historických miest a budov. Prvý deň strávený v centre tohto nádherného mesta bol príjemným zavŕšením úvodných okamžikov nášho trojtýždňového pobytu v Karlových Varoch.

 

Čítané 2478 krát