Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
sobota, 14 august 2021 17:58

Karlovarský kultúrny program

Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Počas pobytu v Karlových Varoch si nájdeme priestor i na realizáciu kultúrno-spoločenského programu. Máme z čoho vyberať. V súčasnosti sa Karlove Vary pripravujú na známy Medzinárodný filmový festival, ktorý sa v tomto roku pokračuje už 55. ročníkom.

My sme sa rozhodli pre návštevu filmového i divadelného predstavenia. Za prítomnosti menších prehánok sme navštívili kino Čas v centre mesta. Lístky sme si kúpili na premiéru českej komédie s názvom Matky. Tento film nám ukázal, že materstvo nie je jednoduché. Dej filmu sprevádzali vtipné situácie a diváci si to náramne užívali. Vo filme hrali známi herci, napr. Jakub Prachář, Hana Vagnerová, Gabriela Marcinková, Štěpán Benoni.

Hneď o deň neskôr sme sa pekne oblečené a upravené vybrali do Karlovarského mestského divadla na predstavenie Hexenšus. V obsadení sme videli napr. Lukáša Langmajera, ktorý je známy napr. z komédie Kameňák, ďalej Milušu Bittnerovú, Hanu Čížkovú, Daniela Rousa, Jana Antonína Duchoslava a ďalších. Hlavnou myšlienkou deja predstavenia bol milostný trojuholník okorenený anglickým humorom. Dobre sme sa bavili. Divadelná hra sa skladala z dvoch dejstiev. Medzi prvým a druhým dejstvom bola 20-minútová prestávka, počas ktorej sme si spravili niekoľko fotografií a prebádali krásnu historickú budovu divadla.
Obe predstavenia sa nám veľmi páčili. Keď sa niekedy rozhodnete navštíviť Karlove Vary, tak vám určite odporúčame navštíviť kino Čas a Karlovarské mestské divadlo.

 

Čítané 2101 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill