Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 19. apríl 2024
piatok, 03 september 2021 23:29

Nové skúsenosti z chirurgicko-ortopedickej JIS

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Počas odbornej stáže v rámci projektu Erasmus+ som mala možnosť pracovať na chirurgicko-ortopedickej JIS. Chirurgicko-ortopedická JIS má kruhovú ošetrovaciu jednotku. Poskytuje liečebnú starostlivosť pacientom operačných odborov v pooperačnom období, pre odbory chirurgia, ortopédia, urológia i gynekológia.

Ďalej sú tu hospitalizovaní pacienti z urgentného príjmu, ktorých zdravotný stav vyžaduje intenzívnu starostlivosť. Intenzívna starostlivosť je poskytovaná na lôžku s nepretržitým monitorovaním fyziologických funkcií a starostlivosť o ne. Pooperačné obdobie zahŕňa kontrolu pooperačnej bolesti a monitorovanie zdravotného stavu. Na starostlivosti o pacientov spolupracujú lekári, erudované sestry, pomocný personál. K dispozícii je moderné priestorové vybavenie vrátane ventilátorov, bronchoskopu, srdcové monitory vrátane telemetrie. K dispozícii je široké spektrum farmakologických prostriedkov pre liečbu hlavných chorobných stavov, pre navodenie sedácie, na zmiernenie bolesti i pre ochranu pred sekundárnou infekciou. Nachádza sa tu 6 postelí a jeden box určený pre infekčného pacienta. Pacient sa prekladá na štandardné oddelenie po 24 hodinách, pokiaľ nemá žiadne komplikácie. Počas môjho pobytu odbornej stáže som ošetrovala pacientov po TEP operáciách. Bola som pri endotracheálnej intubácii, pri kanylácii centrálneho žilového systému. Na tomto oddelení sa vykonávajú aj ďalšie odborné výkony ako napríklad punkcia ascitu, punkcia pohrudničnej dutiny, lumbálna punkcia či elektrokardioverzia.

Som rada, že som dostala možnosť ísť na odbornú stáž. Vďaka nej som o niečo múdrejšia, skúsenejšia a bohatšia o množstvo krásnych zážitkov. Odporúčam všetkým mladším spolužiakom využiť takúto príležitosť odborne rásť.

Čítané 2961 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill