Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
utorok, 07 september 2021 22:07

Intervenčné zákroky, ako ich ešte nepoznáme...

Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Svoju trojtýždňovú odbornú stáž som v rámci programu Erasmus+ začala na Kardiologickom oddelení, ktoré sa nachádza v Karlovarskej krajskej nemocnici. Oddelenie je vybavené 10 dvojlôžkovými a jednou nadštandardnou izbou.

Súčasťou je aj stacionár pre plánované výkony na jednodňovú hospitalizáciu.Na tomto oddelení sú hospitalizovaní pacienti po intervenčných výkonoch, implantácii kardiostimulátorov, so srdcovým zlyhaním, s poruchami srdcového rytmu... Nosným programom tohto oddelenia je 24-hodinová starostlivosť o akútne chorých s infarktom myokardu. Preto je starostlivosť o pacientov vysoko špecializovaná a zabezpečovaná skúsenými kardiológmi. Prax na tomto oddelení je veľmi prínosná a pútava, videla som viacero zákrokov, ako napríklad pažerákovu (transezofageálnu) echokardiografiu, selektívnu koronarografiu, no najviac ma zaujala elektrická kardioverzia. Elektrická kardioverzia je výkon, ktorý sa využíva k prerušeniu srdcových arytmií elektrickým výbojom. Taktiež som asistovala pri telemetrii, ktorá slúži k monitorovaniu srdcovej činnosti na diaľku. Pacient ma tento prístroj pripevnený nalepovacími elektródami, pohyb pacienta nie je obmedzený.

Každým dňom získavam nové vedomosti a praktické zručnosti. Som rada za možnosť praxovať na tomto oddelení, personál je veľmi milý a trpezlivý, snažia sa ma zapájať do výkonov a naučiť čo najviac. Naša stáž sa pomaly, ale isto blíži ku koncu a preto verím, že aj moje nasledujúce dni odbornej stáže budú také zaujímavé ako ten prvý.

 

Čítané 2105 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill