Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 20. apríl 2024
štvrtok, 09 september 2021 18:07

Všetko dobré sa raz skončí...

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Tri týždne ubehli ako voda v rieke Jihlava, ktorá tečie cez Třebíč. Máme za sebou chvíle poznávania, učenia, získavania praktických zručností, spoznávania krásnych miest a získavania nových priateľstiev.


Počas týchto dní sme pracovali na pracoviskách, ktoré v našej nemocnici nemáme, o to je táto príležitosť pre nás vzácnejšia. JIP chirurgických odborov, JIP interných odborov, Spojený lôžkový fond – urológia, gynekológia, ORL a samostatné ortopedické oddelenie. Oddelenia sú to vynovené, alebo celkom novo vybudované, s dostatočným zásobením pomôcok a prístrojov. Naučili sme sa odoberať krv systémom Monovette, pracovať s elektricky polohovateľnou posteľou Linet, preväzovať rany s pripravenými sterilnými setmi, pracovať s monitorovacou technikou na oddelení JIP, merať centrálny venózny tlak, odoberať arteriálnu krv, odsávať z endotracheálnej kanyly, pracovať s prístrojom na peritoneálnu dialýzu, zúčastniť sa vyšetrení ako gastroskopia, kolonoskopia, ošetrovania nefrostómie či kolostómie. Erik sa bol dokonca pozrieť na operačnej sále na výmenu bedrového kĺbu. V rámci exkurzie sme sa boli pozrieť na Urgente pre chirurgické odboryň, ale aj na rehabilitačné oddelenie, ktoré má najmodernejšie vybavenie pre fyzioterapiu i pacientov v kóme. Zaujal nás ergoterapeutický prístup k pacientom, ale i boxy na elektroliečbu a bazén na vodoliečbu.
Spoznali sme históriu mesta a pamiatky zapísané v UNESCO, židovskú štvrť i múzeum, Baziliku sv. Prokopa, Valdštejnský zámok, boli sme sa pozrieť na Třebíč z mestskej veže, vo Veternom mlyne, v Brne sme si pozreli historické centrum a Katedrálu sv. Petra a Pavla s kryptou z 12.storočia. Oddýchli sme si na filmovom predstavení v kine Pasáž a regenerovali v Aquaparku Lagúna vo vírivke a saunovom svete.
A na záver sme si zahrali bowling spoločne so študentmi SZŠ Třebíč. V škole nám pani riaditeľka Ing. Francová odovzdala certifikáty za absolvovanie stáže a pani Mgr. Valentová ukázala celú školu, ktorá má nielen zdravotnícke odbory, ale i poľnohospodársky a veterinárny odbor. Preto sme obdivovali i kone, ovečky či vozový park s traktormi.

Veľmi sa nám v Třebíči páčilo, veľa sme sa naučili, veľa získali, a preto sme veľmi vďační našej škole, pani riaditeľke PhDr. Griščíkovej a kooordinátorke projektu Mgr. Sivulkovej, za príležitosť a možnosť zúčastniť sa stáže v projekte Erasmus +. Ďakujeme tiež našej sprevádzajúcej učiteľke Mgr. Kráľovej, ktorá nám celé tri týždne v novom prostredí pomáhala.

 

Čítané 2823 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill