Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 19. apríl 2024
utorok, 02 november 2021 20:42

Pomáhame potravinami 2021

Ohodnotiť túto položku
(8 hlasov)

Svetový deň výživy, ktorý si pripomíname v mesiaci október sa niesol v znamení pomoci ľuďom, ktorí sa vplyvom rôznych okolností, často bez vlastného pričinenia (generačná chudoba, strata zamestnania, ochorenia...) ocitajú v zlej sociálnej situácii.

K jej následkom okrem iného patrí aj neschopnosť zaobstarať si základné potraviny. Preto spoločnosť Kaufland v spolupráci s organizáciou Slovenský Červený kríž (SČK) realizuje už niekoľko rokov Potravinovú pomoc – zbierku trvanlivých potravín pre rodiny v hmotnej núdzi. Potravinová pomoc sa uskutočňuje v mestách po celom Slovensku. V tomto roku sa zbierka uskutočnila ôsmykrát v nákupnom centre Kaufland dňa 14. októbra. K jej propagácii, podpore a pomoci prispievajú okrem dobrovoľníkov SČK už tradične aj žiaci Strednej zdravotníckej školy v Humennom, pod vedením PaedDr. G. Zavadskej a Mgr. I. Švigárovej. Inak to nebolo ani v tomto roku. V priebehu zbierky oslovovali nakupujúcich so zámerom vysvetliť účel zbierky a motivovať ľudí, aby sa do nej zapojili kúpou a darovaním vhodných potravín. Súčasťou tímu bola zdravotnícka hliadka, kde naši štvrtáci boli pripravení v prípade potreby zmerať krvný tlak, či inak pomôcť. A nielen to, všetci zúčastnení do zbierky aktívne prispeli. A ako uvádzajú naši dobrovoľníci, tešilo ich, že mnoho zákazníkov k tejto pomoci pristúpilo veľmi aktívne. Tento deň sa niesol v duchu solidarity a pozitívnej energie, ktorá vyžarovalo z tých, pre ktorých bolo samozrejmosťou pomôcť. Z vyzbieraných potravín boli následne pripravené potravinové balíky a distribuované rodinám v núdzi, seniorom, či sociálne odkázaným občanom.
Zapájaním našich žiakov do dobrovoľníckej činnosti sa snažíme podporovať v nich to, čo má patriť k dobrému profilu zdravotníka - ľudský vzťah k človeku, aktívna pomoc slabším, asertívna komunikácia. A my sa stotožňujeme s myšlienkou, že šťastný a naplnený život sprevádza empatia, prosociálnosť, pomoc a láska k blížnemu.

 

Čítané 1066 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill