Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
streda, 15 december 2021 16:57

„Svetový deň boja proti AIDS“

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Dňa 1.12.2021 si celý svet pripomenul Svetový deň boja proti AIDS. Pri tejto príležitosti prebieha na stredných a základných školách na Slovensku kampaň s názvom Červené stužky.

Jej organizátorom je Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline s podporou MŠVVaŠ SR, odboru školstva OÚ v Žiline a mesta Žiliny. Záštitu nad kampaňou prevzala Kancelária WHO na Slovensku, MZ SR a ďalšie odborné pracoviská na Slovensku a v zahraničí. Cieľom kampane je zvýšiť informovanosť a vedomostnú úroveň žiakov o tejto problematike, pretože práve vedomosti o prevencii, príčinách vzniku, priebehu a dôsledkoch ochorenia sú považované za najúčinnejšiu prostriedok boja proti tomuto ochoreniu. Do kampane sa rôznymi aktivitami podporuje už tradične aj naša škola.
V 15. ročníku kampane sme sa zapojili do výtvarnej súťaže s názvom Logo pre červené stužky. Práce Majky Valigovej (PS I.B) a Karin Dickej (PS II.A) boli odoslané organizátorovi súťaže. Vo vestibule školy sme pripravili nástenné noviny, na ktorých sú zverejnené informácie o kampani a výtvarné práce žiačok. Pre žiakov 3. ročníka bola zorganizovaná prednáška spojená s besedou na tému Duševné zdravie závislosti, ktorú viedla školská psychologička Mgr. V. Sopiriaková. Svetový deň boja proti AIDS a cieľ kampane sme si pripomenuli prostredníctvom školského rozhlasu. A 1. decembra sme s ohľadom na hygienické opatrenia vytvorili po jednotlivých ročníkoch živé červené stužky. Žiaci i pedagógovia školy oblečení v červenom alebo pripnutím červenej stužky tak vyjadrili podporu kampani a myšlienku na ľudí, ktorých život ovplyvnilo ochorenie AIDS.



Čítané 1621 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill