Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
nedeľa, 01 máj 2022 10:23

GRANDFINÁLE - PRAHA

Ohodnotiť túto položku
(6 hlasov)

Žiačky druhého ročníka, Melánia Vozárová a Soňa Partilová sa zapojili do súťaže s názvom Prezentiáda.Našou prvou úlohou bolo vytvoriť a zaslať prezentáciu na tému 11. prikázanie v nominačnom kole, ktoré bolo úspešné a tak sme postúpili do krajského kola v Košiciach.

Tam sme už museli preukázať aj svoje komunikačné a prezentačné schopnosti. Aj v krajskom kole sme nesklamali, získali si srdcia porotcov a tak aj prvé miesto a postúpili ďalej na grandfinále celej súťaže, ktoré sa odohralo v Prahe.

Mali sme dva týždne na prípravu novej prezentácie na novú tému ASAP – As Soon As Possible, takisto aj na zdokonalenie prezentačných schopností v novej tematike.
Dňa 20.04.2022 sme spolu s triednou učiteľkou Slávkou Kráľovou, započali svoju cestu do našich českých susedov, okúsiť šťastie. Privítali nás vo veľkej hale Newton University v Prahe, ktorá sídli v Kongresovom centre. Obrovské miestnosti, vysoké okná s výhľadom na Prahu, moderné učebne a milí ľudia , a takisto aj naši spolusúťažiaci v nás vyvolali veľa emócií, nadšenia a odhodlanie ukázať čo v nás je.
Bojovať o víťazstvo prišlo až 36 tímov. 30 tímov z Česka a 6 tímov zo Slovenska v rámci stredných škôl. Konkurencia bola silná a hoci sme nevyhrali prvé miesto, získali sme veľa nových informácií, spätnej väzby od poroty, čo máme zlepšiť, ako sa vyvarovať prezentačným chybám, takisto sme spoznali nových a inšpiratívnych ľudí. Mali sme možnosť vyskúšať si improvizáciu pred veľkým publikom a taktiež sme sa naučili nové prikázanie „ PowerPoint používať budeš!“. Odchádzali sme s pocitom, že sme zo seba dali čo najviac a že sme prezentovali nielen seba, ale i našu školu.
Posledný deň strávený v Prahe sme si užili najviac. Už bez stresu a obáv. Cítili sme pravú pražskú atmosféru aj s vydareným počasím. Videli sme krásne historické pamiatky, Karlov most, Pražský hrad, Múzeum Madame Tussauds, Orloj, Václavské námestie, kostoly i Valdštejnskú záhradu.
Sme radi, že sme mali možnosť prezentovať samých seba a aj našu školu a mali možnosť vidieť čaro nádhernej Prahy.
ĎAKUJEME!

Čítané 1119 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill