Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
štvrtok, 09 jún 2022 22:03

Trinásty prameň Karlových Varov

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)


Po našom prvom pracovnom dni v Karlovarskej krajskej nemocnici sme sa ja, Mária, Maťa, Kristína a naša pani učiteľka rozhodli navštíviť múzeum Jána Bechera.

Bola nám poskytnutá exkurzia s malou degustáciou Becherovky. Samotná exkurzia nás veľmi zaujala, naša sprievodkyňa bola veľmi príjemná. Exkurziu obohacovala svojím humorom. Predniesla nám celú históriu rodiny Becher, od roku 1769 až po súčasnosť. Ukázala nám ich rodokmeň, ako prebieha výroba samotnej liehoviny a mali sme možnosť privoňať si k používaným bylinkám. Nakoniec sme sa presunuli do miestnosti, kde sme ochutnali 13-tý prameň Karlových Varov.
V stredu po našej stáži v nemocnici sme sa s dievčatami a pani učiteľkou vybrali pozrieť rozhľadňu Dianu a tropický Motýlí dům. Na rozhľadňu sme sa vyviezli lanovkou a potom naše kroky viedli schodmi až hore. Mali sme možnosť vidieť krásny výhľad z rozhľadne na celé Karlove Vary, okolité lesy a dedinky. Bol to veľmi nádherný zážitok. Keď sme sa pokochali krásnym výhľadom, vydali sme sa do Motýlieho domu, v ktorom sme videli rôzne druhy motýľov a pestrosť ich farieb. Dokonca tam bolo aj jazierko s rybkami a korytnačkou. Nakoniec výletu sme navštívili mini-ZOO, kde biely páv Frosty sa pýšil svojou krásou.

Dnešný deň sa nám veľmi páčil a užili sme si ho naplno.

Čítané 953 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill