Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
piatok, 17 jún 2022 00:12

Stáž na JIP

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Interno-neurologická JIS je pracovisko na ktorom absolvujem odbornú stáž v Karlovarskej krajskej nemocnici.


Interno-neurologická JIS je jednou zo štyroch častí ARIM. Poskytuje starostlivosť pacientom s vážnymi život ohrozujúcimi stavmi, ktoré si vyžadujú stály a odborný monitoring a špeciálnu liečbu. Ošetrovacia jednotka má sedem plne vybavených lôžok a jeden box s lôžkom pre infekčného pacienta. Najčastejšie sú tu hospitalizovaní pacienti po mozgovej ischémií, epileptickom záchvate, pľúcnej embólií, v akútnych spinálnych stavoch, po infarkte myokardu, ale aj pri závažných ochoreniach obličiek a pečene.
V priebehu dňa sa na ošetrovacej jednotke uskutočňujú príjmy a preloženia pacientov na iné oddelenia podľa aktuálneho zdravotného stavu. Pacienti sú tu približne hospitalizovaní tri dni, ale samozrejme to závisí od ich zdravotného stavu.
Práca na tomto oddelení je veľmi náročná a zaujímavá, od personálu si vyžaduje veľa zručností pri rôznych postupoch ošetrovateľskej starostlivosti. Pomaly sa zoznamujem s celým oddelením a snažím sa zapájať do všetkých výkonov. Samostatne aplikujem lieky na kožu, odoberám kapilárnu a venóznu krv, aplikujem lieky subkutánne, pripravujem infúzie. Stretla som sa tu aj s novým výkonom, a to so zavadzaním katétra na odvádzanie stolice a taktiež som mala možnosť vidieť i realizáciu hemodialýzy, či celý postup pri EEG vyšetrení.
Táto stáž má každým dňom učí niečo nové, niečo čo som ešte nevidela. Som veľmi vďačná zato, že práve ja som sa mohla zúčastniť stáže projektu Erasmus+ v Karlových Varoch.

Čítané 936 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill