Vytlačiť túto stránku
utorok, 21 jún 2022 23:14

Sny sa plnia na neurochirurgii

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Zdravím Vás z mestskej nemocnice Fifejdy, z neurochirurgického oddelenia. Poviem Vám o mojom príbehu v tomto meste a hlavne v tejto nemocnici.

Išla som tu s malou dušičkou „Ako ma prijme kolektív?” „Ako to zvládnem?” Je to úplne niečo iné. No teraz môžem povedať, že som veľmi prekvapená. Od prvého dňa som sa začlenila do kolektívu, ktorý ma vzal pod svoje krídla a nabehla som do ich systému práce, kde vytvárame jednu veľkú rodinu.

Hmm. A prečo som si práve vybrala neurochirurgické oddelenie? Veľmi ma fascinuje neurochirurgia a všetko čo sa točí okolo nej. Rada získavam nové poznatky z oblasti neurochirurgie a neurochirurgických zákrokoch. Trochu Vás zoznámim s mojím oddelením, ktorého súčasťou je 7 štandardných izieb a
2 nadštandardné izby. K dispozícii je aj operačná sála a klimatizovaná jednotka intenzívnej starostlivosti s piatimi plne ventilovanými lôžkami vybavenými technikou na štandardnej európskej úrovni, ktorá plne odpovedá požiadavkám kvalitnej starostlivosti. Najčastejšie chirurgické zákroky u nás na oddelení sú operácie degeneratívnych ochorení chrbtice - driekovej, krčnej, operácie tumorov mozgu, krvácanie do mozgu, periférnych nervov a karotických tepien na krku.
Môj najväčší sen sa stal skutočnosťou. Išla som tu za účelom získať veľa nových skúsenosti a zručností. Pravidelne realizujem preväzy aseptických rán, asistujem pri odstraňovaní drénov, realizujem pred a pooperačnú starostlivosť a s fyzioterapeutmi vykonávam rehabilitáciu u pacientov pre skorý návrat k ich sebestačnosti.
Zdalo sa mi nemožné byť súčasťou veľkej operácie. Ale vďaka úžasnému personálu som sa dostala na veľkú operáciu tumoru mozgu. Mala som možnosť vidieť ako to všetko vyzerá, celá príprava, operácia, od lekára som dostala podrobný výklad. Operácia bola dlhá 3.5 hodiny. Bol to pre mňa zážitok na celý život …

Toto je to miesto, kde som si splnila svoj najväčší sen. Bez podpory našej školy by to nešlo. Patrí Vám obrovské ďakujem.

 

Čítané 1051 krát