Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024
utorok, 21 jún 2022 23:17

Chirurgicko-ortopedická JIP

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Moju odbornú prax v Karlovarskej krajskej nemocnici som sa rozhodla absolvovať na chirurgicko-ortopedickej JIP.

Ošetrovacia jednotka ma kruhový charakter, čo umožňuje zdravotníckemu personálu mať dostatočne dobrý prehľad o pacientoch a vedieť rýchlo zareagovať pri možnom zhoršení stavu. Ošetrovacia jednotka sa skladá zo 6 boxov a jedného infekčného. Každý box obsahuje posteľ, nočný a jedálenský stolík, monitor FF, pumpy na podávanie i.v. liekov, odsávačku hlienov, prívod kyslíka, infúzny stojan, hygienický košík a zástenu, aby pacienti mali svoje súkromie. Štandardne sú pacienti sledovaní 24-48 hodín, avšak po vážnejších operáciách a stavoch toto obdobie môže trvať dlhšie. Pracovisko poskytuje ošetrovateľskú starostlivosť pacientom v ohrození života, u ktorých je nutné monitorovať vitálne funkcie a o pacientov po chirurgických zákrokoch v odbore chirurgia, ortopédia, gynekológia a urológia.

V rámci mojej praxe už som stihla vykonávať pooperačnú starostlivosť u pacientov po výmene kolenného a bedrového kĺbu, o pacienta s prítomnosťou sepsy, o pacientov po úraze hlavy, hemoragickom šoku a o pacienta po cholecystolitiáze, coxatróze či intoxikácii.
Zdravotnícky personál je k pacientom príjemný a hlavne trpezlivý. Aj keď je personál zaneprázdnený, k pacientom sa prihovára s úsmevom na tvári a snaží sa im zabezpečiť čo najlepší komfort.

Na začiatku to pre mňa bolo náročné, no postupne sa to zlepšuje a pevne verím, že sa mi ani nebude chcieť opustiť moje nové pracovisko.

Čítané 853 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill