Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 18. apríl 2024
štvrtok, 23 jún 2022 22:00

Spoznaj, spoznáš, spoznávam...

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Naša stáž sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Náš posledný týždeň sme objavovali historické pamiatky v Karlových Varoch.

Objavovanie sme začali v sklárskom múzeu Moser. Múzeum Moser je najvychýrenejším miestom vo svete. Prehliadka sa začala teoretickou časťou opisu histórie sklárstva a celým postupom výroby. Ďalej sme mali možnosť sa presunúť do sklárskej hute, kde prebieha celá výroba. Vyskúšali sme si vyfúknuť sklenený pohár, z ktorého vznikol balón. Náš obdiv získali pracovníci, ktorí aj napriek letným horúčavám tvrdo pracujú pri rozpálených peciach. Na záver prehliadky sme obdivovali najkrajšie vystavené exponáty.

K tradičnej nedeli patrí aj návšteva kostola. My sme navštívili stredoveký gotický kostol svätej Máriie Magdalény, ktorý bol postavený v 14. storočí nad prameňom Vřídlo, uprostred mesta Karlove Vary. V roku 2010 bol tento nádherný svätostánok vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku Českej republiky.

Posledná kultúrna pamiatka, ktorú sme navštívili, bol novogotický kostol svätého Lukáša, v ktorom aktuálne prebieha výstava voskových figurín- The House of Wax. Expozíciu tvoria najstaršie voskové figuríny na svete významných osobností uplynulých 120 rokov, ako napríklad významné osobnosti anglickej kráľovskej rodiny, svetoznámi politici, prezidenti, vodcovia či diktátori, ale aj hudobné skupiny, športovci a strašidlá ako Fantomas, Biela pani, Dracula a Frankenstein.

Posledný týždeň ubehol veľmi rýchlo a naše posledné chvíle si popoludní užívame v teplom, krásnom počasí v uliciach mesta Karlove Vary.

Čítané 998 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill