Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 28. marec 2024
sobota, 25 jún 2022 22:45

Každá kapitola má svoj koniec...

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Náš posledný týždeň v Ostrave sa niesol v znamení zábavy, ale aj získavania nových vedomostí.

Mali sme možnosť absolvovať exkurziu na rehabilitačnom oddelení v mestskej nemocnici Ostrava. Privítala nás vedúca sestra oddelenia, ktorá nám okrem lôžkovej časti, ukázala aj ambulanciu a taktiež nás oboznámila s pacientmi a s najčastejšími diagnózami. Videli sme, ako pacienti cvičia v telocvičniach, ktorých je na oddelení niekoľko. Najviac nás však zaujal bazén a vodoliečba, kde sa pacienti zotavujú. Okrem prehliadky sme si mohli vyskúšať niektoré pomôcky určené na rehabilitáciu . Na vlastnej koži sme si skúsili, ako vyzerá elektroliečba, vyskúšali sme si udržať balans na jednej nohe alebo obliecť ponožky pomocou uteráka bez toho, aby sme sa predklonili. Celá exkurzia sa niesla v priateľskom duchu a my sme tak mali možnosť vidieť niečo nové. Jedna z nás absolvovala exkurziu v Odberovom centre, kde prichádzajú pacienti z nemocničných ambulancií na odber venóznej krvi. Po náučnom dopoludní, sme sa vybrali vyblázniť a zahrať Laser game. Pol hodina zábavy nám utiekla ako voda. Behali sme pomedzi uličky, v tme vystreľovali jednu ranu za druhou. Po hre sme boli vyčerpané, ale v eufórii z nového zážitku. Jeden z našich posledných večerov sme zakončili v Cinema City v Novej Karolíne na predstavení o Elvisovom život .

Prišiel však deň D, na ktorý sme sa najmenej tešili - koniec stáže. Lúčenie s personálom či oddelením bolo plné emócii a nechýbali ani slzy na tvári. Našu stáž zakončilo stretnutie s pani riaditeľku a vedúcou praxe zo Strednej zdravotníckej školy a Vyššej odbornej školy zdravotníckej Ostrava, ktoré nás privítali u nich v škole a odovzdali nám naše certifikáty. Už nám ostáva len zbaliť kufre a dúfať, že nám nepoodlietajú kolieska cestou na vlak a doraziť v zdraví domov.

Na záver nám dovoľte poďakovať vedeniu našej školy, za možnosť zúčastniť sa tejto odbornej stáže, vďaka ktorej sme sa naučili veľa nových poznatkov, zručností, spoznali nových priateľov a jedinečné mesto Ostrava.

Čítané 882 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill