Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024
pondelok, 12 september 2022 20:37

Last week

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

V stredu sa nám vymenil pedagogický dozor na stáži, a preto sme v piatok vzali na prechádzku mestom a prehliadku Židovskej štvrte pani učiteľku Knapčokovú.

Židovská štvrť spoločne so Židovským cintorínom a bazilikou sv. Prokopa bola zapísaná na zoznam svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO v roku 2003. Je unikátnym súborom 123 zachovaných domov, medzi ktoré patrí aj Predná a Zadná synagóga, budova Židovskej radnice, Rabínov dom, chudobinec, nemocnica a dve školy. Spoločne sme si prezreli Židovské múzeum a Zadnú synagógu, ktorá bola postavená v roku 1670. Po roku 1945 bola používaná ako sklad ovocia a zeleniny a až v rokoch 1989-1997 prešla rozsiahlou rekonštrukciou a bola opäť sprístupnená verejnosti. Prehliadku sme ukončili degustáciou židovského kóšer vínka.

Po celotýždňovej práci sme si dopriali zaslúžený oddych v najväčšom nákupnom centre Olympia v Brne. Pri vstupe do nákupného centra nás zaujala atrakcia s názvom Mimo realitu, kde sme mali možnosť zoznámiť sa s prehistorickými druhmi zvierat. Táto technológia, v rámci ktorej sa môžete interaktívne dotknúť 3D obrazu sa volá augmentovaná realita. Neskôr sme si užili typicky ženské nákupy spojené s obedom. Deň sme ukončili filmovým predstavením Střídavka, pri ktorom sme sa dobre občerstvili a ešte lepšie zabavili.

Nedeľa sa niesla v duchu školských povinností. Po dlhom spánku sme sa vrhli do písania úloh, ktoré sú súčasťou našej stáže. Večer sme si zašportovali v Bowlingu u Kmotra a vychutnali posedenie pri chutnom jedle. Načerpali sme nové sily do nášho posledného pracovného týždňa v meste Třebíč, ktoré nám po návrate domov bude určite chýbať.

Čítané 814 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill