Vytlačiť túto stránku
utorok, 13 september 2022 19:52

Zoznámte sa aj s mojim - posledným oddelením

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Moju odbornú stáž vykonávam na multiodborovej JIP pre interno – neurologické odbory v nemocnici Třebíč v pavilóne U.

Náplňou práce na tomto oddelení je poskytovať vysoko odbornú ošetrovateľskú starostlivosť zameranú na komplexnú starostlivosť o chorých s chorobami vnútorného lekárstva. Vnútorné lekárstvo klinickej medicíny sa zaoberá diagnostikou a prevažne nechirurgickou liečbou ochorení vnútorných orgánov u dospelých. Medzi najčastejšie ochorenia na tomto oddelení patria: respiračné zlyhanie, zlyhávanie srdca, renálne zlyhávanie, bronchopneumónia, infarkt srdca, cirhóza pečene, krvácanie do GIT, diabetes mellitus – hypoglykemická kóma, krvácanie do mozgu a epileptické záchvaty. Samotná JIP predstavuje 8 presklených boxov, z toho sú 2 boxy pre neurológiu a 6 boxov pre interné. Súčasťou každej izby je monitor fyziologických funkcií, polohovateľná posteľ, pomôcky doplňujúce posteľ, infúzny stojan, infúzne pumpy, signalizačné zariadenie a vozík zdravotníckych pomôcok na rýchle ošetrenie pacienta a na rannú hygienu. V strede miestnosti sa nachádza centrálny pult pre personál, kde majú možnosť vidieť všetkých pacientov naraz. Nachádza sa tam aj monitor fyziologických funkcií všetkých pacientov, skrinka s liekmi, preväzový vozík, liekový vozík, vozík na cievkovanie, intubačný vozík, odberový stolík, defibrilátor, EKG prístroj, USG prístroj a KPR stolík.
Okrem štandardných ošetrovateľských výkonov a činností  zameraných na uspokojovanie bio-psycho-sociálnych potrieb pacientov, ktoré vykonávam každý deň, som spolupracovala so sestrou aj pri meraní tlaku v CVK, meraní abdominálneho tlaku, cievkovaní pacienta, hemodialýze a pri zavádzaní hemodialyzačnej kanyly.
Som veľmi rada, že odbornú stáž som mohla vykonávať na tomto oddelení. Personál oddelenia ma prijal veľmi milo, bol voči mne ústretový a všetci sa snažili uľahčiť moje  prvé kroky v tomto cudzom a náročnom prostredí. Každý deň som sa naučila nové veci, ktoré mi určite pomôžu v mojom budúcom zdravotníckom povolaní.

Čítané 910 krát