Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
utorok, 16. apríl 2024
štvrtok, 13 október 2022 17:27

Kto nebol na Diane, nevidel Karlove Vary

Ohodnotiť túto položku
(5 hlasov)

Drahí naši čitatelia, pre nás nastal 1. pracovný deň. Prezliekli sme sa do našich ružových uniforiem a s úsmevom na tvári a plné očakávaní sme sa vrhli do práce na našich oddeleniach.

Ja stážujem na chirurgicko-orotopedickej JIP, Nina na Emergency, Simona na kardiologickom oddelení a naša Lea na neurologicko-internej JIP. Hneď sme sa začlenili do pracovného kolektívu jednotlivých oddelení. Stretli sme ochotný a ústretový personál, ktorý nám počas dňa pomáhal pri odborných výkonoch ako je: kardioverzia, telemetrické EKG, zavádzanie CVK a Nina asistovala pri akútnych príjmoch.

Po dni plnom nových skúsenosti a zážitkov sme sa presunuli na Rozhľadňu Diana, kde nás vyviezla lanovka. Boli sme očarené krásnym panoramatickým výhľadom na historické centrum kúpeľného mesta a okolia, ale taktiež na vrcholky Krušných hôr, Slavkovského lesa a kúpeľných lesov pod rozhľadňou. Nie nadarmo sa hovorí:,, Kto nebol na Diane, nevidel Karlove Vary”. Od roku 1981 je rozhľadňa zapísaná do zoznamu kultúrnych pamiatok. V blízkosti rozhľadne je Motýlí dům, v ktorom žijú exotické motýle z celého sveta, ktorým spoločnosť robí korytnačka. V sprievode bieleho páva Frostýma sme sa rozlúčili s rozhľadňou Diana.

 

Čítané 940 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill