Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
utorok, 18 október 2022 20:45

Elegancia kolonád

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Prvý pracovný týždeň zbehol rýchlo a čakal nás víkend plný zábavy, ktorý sme odštartovali v piatok podvečer v kine Čas, kde premietali film Halloween končí.

V sobotu nás prekvapilo sychravé a chladné ráno, ale aj napriek tomu sme z postele vyskočili za spoznávaním Prahy. Počas tohto výletu sme mali príležitosť spoznať podzemie hlavného mesta metrom a kochať sa krásami Václavského námestia, ktoré je hlavná pražská tepna, stredisko obchodného aj spoločenského života.

Pokojná nedeľa sa začala objavovaním elegancie kolonád. Trinásť minerálnych prameňov je rozdelených medzi päť kolonád na území mesta. Mlynská kolonáda ohromuje rafinovanými zábradliami, alegorickými sochami a gréckymi stĺpmi. Vydali sme sa na exkurziu Vřídelní kolonády a samotného Vřídla, ktoré je jedno z najunikátnejších na svete. Fontána jeho gejzíru dosahuje až 12 metrov. V podzemí sme videli pramene, vzácne minerály a proces pokameňovania suvenírov. Navštívili sme aj bielu drevenú stavbu postavenú vo švajčiarskom štýle, nazývaná Tržná kolonáda. Prešli sme sa aj po Zámockej a Sadovej kolonáde, ktorá je známa tým, že bola postavená z liatiny a v jej blízkosti sa nachádzajú tri liečivé pramene.

V závere víkendu sme si dopriali zaslúžený relax v hoteli Thermal, kde sme si užívali výhľad z bazéna na Karlove Vary s prichádzajúcou tmou.

Gališinová, Minčičová

Čítané 794 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill