Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
streda, 24. apríl 2024
utorok, 18 október 2022 21:51

Chirurgicko-ortopedická JIS očami študenta

Ohodnotiť túto položku
(6 hlasov)

Moje meno je Natália a celú svoju trojtýždňovú odbornú stáž v Karlových Varoch v programe Erasmus+ absolvujem na chirurgicko-ortopedickej JIS.

Toto oddelenie sa na najbližšie dni stane mojím ,,druhým domovom” a ja som zato veľmi rada.

Na toto oddelenie sa prijímajú pacienti, ktorí absolvovali chirurgický zákrok v odboroch: chirurgia, gynekológia, urológia a ortopédia. Taktiež sú tu hospitalizovaní pacienti, ktorí boli prijímaní na urgentnom príjme a ich zdravotný stav si vyžaduje našu pomoc.
Chirurgicko-ortopedická JIS sa nesie v znamení kruhovej ošetrovacej jednotky. Vďaka tomuto systému majú zdravotnícki pracovníci pod neustálym dohľadom 6 lôžok s pacientmi a 1 box určený na izoláciu pacienta, kvôli jeho zdravotnému stavu. Pacienti po súhlase lekárskeho tímu sa po 24 hodinách od hospitalizácie prekladajú na štandardné oddelenie.
Najčastejšie sú na tomto pracovisku hospitalizovaní pacienti po TEP – implantácii totálnej endoprotézy bedrového kĺbu, kolenného kĺbu, ramenného kĺbu, pacienti s krvácaním a po operácií gastrointestinálneho traktu, ale tiež po operáciách zlomenín malých i veľkých kostí.
Počas praxe som sa zúčastnila na realizácii mnohých výkonov, ako je napríklad zavádzanie nazogastrickej sondy, arteriálnej kanyly, gastroskopické vyšetrenie.
Na oddelení sa nachádza mnoho moderných prístrojov a pomôcok, ktoré nám zdravotníkom spríjemňujú a uľahčujú prácu pri výkonoch, ako je hygienická starostlivosť o pacienta, príprava a aplikácia parenterálnej výživy pre pacienta, meranie fyziologických funkcií, rôzne druhy odberov, príprava liečiv .

Pár dní je za mnou a ja neľutujem, že som tu. Za veľmi krátky čas som nabrala veľa vedomostí a zručností, ktoré v povolaní praktická sestra určite využijem. Som vďačná pedagogickému zboru za možnosť absolvovať túto stáž.

Čítané 969 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill