Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
streda, 24. apríl 2024
streda, 26 október 2022 19:09

„Keby sa mu niečo stalo, tak to neprežijem…“

Ohodnotiť túto položku
(10 hlasov)

V utorok , 25.októbra 2022, sme zavítali do Karlovarského mestského divadla, najkrajšieho divadla v Čechách, ktoré bolo postavené v roku 1886.

Navštívili sme divadelné predstavenie, ktoré exceluje v pražskom Štúdiu DVA v hre s názvom Holky ako kvet. Vďaka hereckému triu Elišky Balzerovej, Ivy Pazderkovej a Mariky Šoposkej je predstavenie stále vypredané a žne samú chválu. Miestami komédia, ale predovšetkým dráma divákov zakaždým rozplače. Hra rozplieta príbeh žien troch rôznych generácií. Vnučke, jej matke a babičke sa počas jediného roka obráti život hore nohami. S odzbrojujúcou úprimnosťou, nutnou dávkou sebairónie, bez zbytočného sentimentu a s veľkou dávkou humoru zverujú svoje radosti, trápenia aj svoje najvnútornejšie tajomstvo. Brilantne napísaná hra írskej autorky Elaine Murphyovej bola v roku 2009 ocenená Spoločnosťou írskych dramatikov a scenáristov ako najlepšia hra roka. V tom istom roku pozbierali mnohé ďalšie ocenenia, okrem iného hlavnú cenu poroty na slávnom dublinskom Fringe festivale.

Babička Kay, v podaní skvelej Elišky Balzerovej, si uvedomuje, aké je ťažké sa rozlúčiť s milovaným človekom, s ktorým ste prežili veľký kus života. Máte pocit, že sa to nedá prežiť. Ale musí sa to dať, pretože život ide ďalej!!!!!!



Čítané 910 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill