Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
streda, 02 november 2022 21:21

„Pomáhame potravinami 2022 alebo Spolu darujeme viac”

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Dobrovoľnícka činnosť našich žiakov má mnoho podôb. Jednou z nich je spolupráca s regionálnou pobočkou Slovenského červeného kríža (SČK) v Humennom.

13. októbra, pri príležitosti Svetového dňa výživy, sa žiaci Strednej zdravotníckej školy v Humennom spolu s dobrovoľníkmi SČK zapojili do projektu s názvom „Pomáhame potravinami”. Cieľom projektu je zbierka potravín na pomoc mnohopočetným rodinám, sociálne slabším, ľuďom v núdzi, či seniorom. Úspešnosť zbierky vo veľkej miere závisí od ochoty darcov, ale aj od aktívnej účasti dobrovoľníkov, ktorí sa podieľajú na propagácii zbierky, na zbere a triedení potravín, balení a distribúcii potravinových balíčkov.

Projekt, v ktorom spojili sily spoločnosť Kaufland a Slovenský červený kríž píše svoju históriu od roku 2014. A naši žiaci pod vedením PaedDr. Gabriely Zavadskej a Mgr. Ivany Švigárovej sú každoročne jeho aktívnou súčasťou. Okrem rôznych foriem pomoci pri zbierke sa sami stávajú darcami a ako budúci zdravotníci realizujú aj meranie krvného tlaku verejnosti.

Čítané 799 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill