Vytlačiť túto stránku
piatok, 16 december 2022 12:06

15. ročník olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných a stredných škôl, je organizovaná ako postupová súťaž a je vyhlasovaná každoročne.

Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných a stredných škôl v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru.

Už 15 rokov sa môžu žiaci zapojiť do olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Táto olympiáda je jedna z najmladších predmetových olympiád. Môžeme povedať, že doteraz sme nevynechali žiaden ročník.
V piatok 9 žiakov, ktorí sa prihlásili do súťaže si otestovali svoje vedomosti v dvoch kategóriách.
Kategória A je pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka, kategória B je pre žiakov prvého a druhého ročníka.
Obidve kategórie majú celoštátne zadaný test on line. V druhej časti, ktorá prebieha na škole žiaci transformovali text v písomnej podobe a v tretej časti žiaci prednášali rečnícky prejav na danú tému v rozsahu minimálne troch minút.
Prvýkrát sme súťažili v Edu Page. Myslím, že žiaci to zvládli výborne.
A ako sme dopadli? V krajskom kole olympiády vo februári nás v Prešove budú reprezentovať v kategórii A Anna Mikerová z III. B (náhradníčka Z. Konkoľová z III.A) a v kategórii B Alexander Čiževský z II.A (náhradníčka K. Jakubová z II.A).
Víťazi obdržali diplom a knihu, ktoré venovala Rodičovská rada pri SZŠ.
Víťazom blahoželáme.

Koordinátorkou školského kola bola slovenčinárka PaedDr. Gabriela Zavadská.

Čítané 732 krát