Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 09 marec 2023 11:23

„Valentínska kvapka krvi 2023“

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

V dňoch 14.2. – 24.2.2023 zorganizovala Nemocnica A. Leňa Humenné, a.s. v spolupráci s hematologicko-transfuzologickým oddelením Valentínsku kvapku krvi s názvom „Som tvoj typ?“.

Cieľom kampane je rozšíriť rodinu darcov krvi a darovaním krvi nezištne pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Záujem o zapojenia sa z radov našich žiakov je už samozrejmosťou. I keď prísnym kritériám darovania krvi nevyhovel každý záujemca, svoje zastúpenie mali aj Stredná zdravotnícka škola v Humennom. Naši žiaci si aj na základe skúseností z odbornej praxe uvedomujú, aká je krv vzácna životodarná tekutina, ktorá zachraňuje životy pacientov. Medzi zúčastnenými žiakmi boli prvodarcovia, ale i takí, ktorí už s darovaním majú skúsenosti. Darcovia si počas odberu vychutnali valentínsku atmosféru, ktorú umocňovala tematická výzdoba, valentínske raňajky, drobná pozornosť, či zábavný online prieskum. Domov si okrem dobrého pocitu z pomoci odniesli i spomienkovú fotografiu. Zároveň mali príležitosť dozvedieť sa viac o sebe a o krvných skupinách.

Sme hrdí na našich žiakov, ktorým nie sú ľahostajné životy iných a zapájajú sa do nielen do kampane, ale i počas celého roka ako bezpríspevkoví darcovia krvi.

 

Čítané 694 krát