Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024
streda, 22 marec 2023 21:07

Exkurzia vo VÚSCH

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Dňa 16.3.2023 sa študenti PS II.C externej formy štúdia spoločne s PhDr. Slavomírou Baníkovou zúčastnili odbornej exkurzie vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb v Košiciach.


VÚSCH a.s. patrí medzi TOP 5 špecializovaných nemocníc na Slovensku. Vznikol v roku 2003 vyčlenením kardiocentra v priestoroch Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. Hlavnou úlohou ústavu je poskytovanie komplexnej kardiovaskulárnej starostlivosti v rámci regiónu Východného Slovenska, a to v ambulantnej aj v lôžkovej časti, vrátane invazívneho kardiologického a kardiochirurgického programu.
V ambulantnej časti ústav prevádzkuje ambulanciu kardiologickú, arytmologickú, angiologickú, ambulanciu kliniky srdcovej chirurgie a cievnej chirurgie. V lôžkovej časti sa na klinických pracoviskách poskytuje zdravotná starostlivosť v danom medicínskom odbore. Nedávno bolo zriadené aj vysoko špecializované Centrum preventívnej a športovej kardiológie.
Mali sme možnosť oboznámiť sa s priestorovým, materiálnym a technickým vybavením, ako aj s personálnym zabezpečením pracoviska. Veľká vďaka patrí vedeniu ústavu, rovnako aj vedúcim sestrám jednotlivých oddelení, ktoré sa nám venovali počas exkurzie.

Čítané 677 krát

Galéria obrázkov

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill