Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 20. apríl 2024
piatok, 07 apríl 2023 14:38

SVETOVÝ DEŇ ZDRAVIA

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Svetová zdravotnícka organizácia oslávi 7. apríla 2023 na Svetový deň zdravia svoje 75. výročie vzniku.

V roku 1948 sa krajiny sveta spojili a založili WHO s cieľom podporovať zdravie, udržiavať svet v bezpečí a slúžiť zraniteľným. Po najsmrteľnejšej a najničivejšej vojne v dejinách ľudstva, vstúpila do platnosti zmluva medzi národmi sveta, ktoré uznávali, že zdravie nie je len základom ľudského života, ale aj základ pre mier a bezpečnosť.

WHO k 75. výročiu hodnotí úspechy v oblasti verejného zdravia, ktoré zlepšili kvalitu života. Motivuje k činnostiam na riešenie zdravotných problémov dneška a zajtrajška.
História ukazuje dosiahnuté úspechy, keď sa národy spoja za spoločným cieľom. Základná vízia ostáva dosiahnuť najvyšší štandard zdravia pre všetkých ľudí. WHO nalieha na krajiny, aby prijali opatrenia na ochranu, podporu a rozšírenie pracovnej sily v zdravotníctve. Investície do vzdelania, zručností a dôstojných pracovných miest pre zdravie sú prioritou, aby sa uspokojil rýchlo rastúci dopyt po zdraví a predišlo nedostatku 10 miliónov zdravotníckych pracovníkov do roku 2030. Svetová zdravotnícka organizácia oznámila celosvetový vzdelávací program o základnej pohotovostnej starostlivosti zameraný na 25 % sestier a pôrodných asistentiek z 25 krajín s nízkymi a strednými príjmami do konca roku 2025. Program pohotovostnej starostlivosti 25x25x25 poskytne sestrám a pôrodným asistentkám zručnosti a kompetencie, ktoré im umožnia výrazne zachraňovať životy a znižovať zdravotné postihnutie.

Čítané 580 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill