Vytlačiť túto stránku
piatok, 05 máj 2023 22:23

„Ošetrovateľské repete – finále“

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

18.4.2023 vyvrcholila súťaž žiakov 4. ročníka s názvom Ošetrovateľské repete, ktorá bola zameraná na prezentáciu vedomostí z predmetov ošetrovateľstvo a ošetrovateľské techniky.

Na základe úspešnosti v jednotlivých kolách sa počet súťažiacich menil a do finálového 4. kola sa prebojovali 3 žiačky, ktoré úspešne zvládli testové úlohy, ktorých obsahom bolo učivo 1. – 3. ročníka. V poslednom kole tak mohli formou ústnej odpovede odprezentovať vedomosti a skúsenosti z ošetrovateľskej starostlivosti o pacienta s vybraným ochorením.


1. miesto: Mária Zarembová (PS IV.A) - Ošetrovateľská starostlivosť o pacienta po totálnej endoprotéze.
2. miesto: Kristína Michalková (PS IV.B) - Ošetrovateľská starostlivosť o pacienta s vredovou chorobou žalúdka a duodéna.
3. miesto: Martina Hricová (PS IV.A) - Ošetrovateľská starostlivosť o pacienta s ochorením diabetes mellitus.
PhDr. Radoslava Chaľová a Mgr. Ivana Švigárová ako organizátorky súťaže a zároveň porotkyne boli s výsledkami žiačok spokojné a veria, že Majka, Martina a Kika zvládnu bez problémov aj odbornú časť maturitnej skúšky a vedomosti úspešne pretavia do vysokoškolského štúdia či praxe. Víťazkám blahoželáme a veríme, že radosť im urobili aj odmeny zakúpené z fondu RR pri SZŠ v Humennom. A nám ostáva dúfať, že šikovní žiaci budú inšpiráciou aj pre ďalších spolužiakov.

Čítané 554 krát