Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 28. marec 2024
pondelok, 24 február 2020 15:48

„Chyť mně, jestli na to máš“

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

To je názov premiéry muzikálovej komédie, ktorá bola na programe v Karlovarskom mestskom divadle. Počas voľného víkendu sme sa rozhodli absolvovať trochu kultúry. A urobili sme veľmi dobre.

Boli sme svedkami herecky, spevácky i pohybovo príťažlivej, skoro trojhodinovej, prehliadky umenia hercov Karlovarského mestského divadla a Západočeského divadla v Chebe.

Komédia bola o mladom, neuveriteľnom podvodníkovi Ameriky, Frankovi, ktorý nemal ešte ani 21 rokov a už stihol ukradnúť dva milióny dolárov. Najprv sa Frank vydával za pilota americkej leteckej spoločnosti a nalietal cez osem miliónov kilometrov. Praktikoval medicínu ako detský lekár v prestížnej nemocnici v Atlante. A nakoniec vykonával prax právnika v štáte Louisiana. To všetko pod falošnými menami. Dlhé roky ho prenasledovali agenti FBI, ale nedarilo sa im ho chytiť. Až keď do jeho života vstúpila tá pravá láska a túžba usadiť sa, situácia sa zmenila. Agenti FBI ho napokon dostihli. Celý príbeh vychádza zo skutočnej udalosti a poznáme ho z filmového spracovania s Tomom Hanksom a Leonardom DiCapriom.

Náš umelecký zážitok umocnila výzdoba interiérov divadla. Maľby na stropnej klenbe, ručne maľovaná opona, sochárska výzdoba vo foyeri charakterizuje pseudorokokovú budovu divadla postavenú podľa návrhu viedenských architektov. Na začiatku 90. rokov minulého storočia bolo divadlo v takmer havarijnom stave. Bolo preto rozhodnuté o jeho generálnej rekonštrukcii. Slávnostné znovuzrodenie divadla sa konalo v roku 1999. Program divadla zahŕňa české aj zahraničné divadelné hry, operné predstavenia a taktiež české premiéry. Premiéra spomínanej komédie sa uskutočnila v koprodukcii dvoch divadelných súborov v spolupráci s Magistrátom mesta Karlovy Vary a s Ministerstvom kultúry ČR.
Pri výbere divadelného titulu sme urobili dobre. Výborne sme sa zabávali. Určite by sme si to zopakovali ešte raz.

 

Čítané 3222 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill