Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
pondelok, 16 august 2021 10:34

Pohľad z výšky, ako to dokážu i motýle

Ohodnotiť túto položku
(4 hlasov)

Absolvujeme druhý týždeň nášho pobytu v Karlových Varoch a my objavujeme ďalšie, zatiaľ neznáme miesta mesta a jeho okolia. Jedným z nich bola i Rozhľadňa Diana.

Na Dianu sa dá dostať dvoma spôsobmi, a to lanovkou alebo pešo. My sme dali prednosť pohodlnejšej možnosti, zakúpili sme si lístky a nasadli na lanovku. Cesta hore nám trvala približne 5 minút. Počas cesty sme mohli vidieť krásy okolitého lesa. Keď sme vystúpili z lanovky a prešli pár krokov, ihneď nám do očí udrel krásny výhľad na celé Karlove Vary. Mali sme ich ako na dlani. Keď sme vyšli 150 schodov hore rozhľadňou, museli sme sa poriadne nadýchnuť, pretože sa nám zastavil dych. Určite nie od vyčerpania, ani od strachu, ale od toho neskutočného, malebného výhľadu. Pohľad na okolie bol nádherný. Na jednej strane stromy Slavkovského lesa a na druhej strane mesto Karlovy Vary.

Vedľa Diany sa nachádza Motýlí dům, ktorý sme hneď navštívili. Vo vnútri domu je možnosť prehliadky živých motýľov rozličných druhov a veľkosti. Taktiež sme tam mohli vidieť veľké a malé rybky a korytnačky. Stretli sme sa tam s najkrajšími motýľmi z celého sveta, ako napríklad z Thajska, Filipín, dažďových pralesov Južnej Ameriky či Mexika. Prezrieť si tieto motýle sme si mohli priamo v blízkom kontakte. Veselo nám poletovali nad hlavou.
Cestou späť sa niektoré z nás zviezli dole na lanovke a niektorí šli po vlastný nohách dole schodmi. Bol to veľmi pekný a nezabudnuteľný zážitok.

 

Čítané 2255 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill