Vytlačiť túto stránku
pondelok, 16 august 2021 10:40

Kto povedal, že Vianoce sú len v decembri?

Ohodnotiť túto položku
(6 hlasov)

Ďalší pracovný deň bol za nami a my sme si ho v poobedňajších dňoch spestrili malým výletom do Vianočného domu, ktorý sa nachádza priamo v kúpeľnom meste Karlovy Vary. Naše oči pri pohľade na neho žiarili rovnako ako vianočné gule.

Tento jedinečný Vianočný dom, ako jediný v Českej republike, je v prevádzke celý rok. Pýši sa najmä jeho jedinečnou nádhernou architektúrou. Skladá sa z niekoľkých častí, ktoré sme postupne preskúmali.

Objavili sme rozsiahlu predajnú expozíciu vianočných dekorácii a ozdôb. Nekonečné množstvo ozdôb, svetielok v rôznych farebných kombináciách. Všetko od tradičných českých ozdôb, cez nové trendy z celého sveta, klasické kombinácie až po moderné Art Deco. Mohli sme sa inšpirovať a užívať si vianočnú atmosféru aj v auguste. Bola to dych berúca atmosféra Vianoc, ale aj jedinečná príležitosť zakúpiť si kúsok krásy so sebou do našich domovov. Ak by sme mohli, vykúpili by sme všetko.
Ďalšou časťou rozsiahlej expozície Vianočného domu bolo múzeum medvedíkov. Pýšia sa v ňom najväčšou zbierkou medvedíkov v Českej republike, ktorá sa pripravuje na zápis do Guinessovej knihe rekordov. Kolekcia má aktuálne viac ako 12-tisíc medvedíkov. Od najmenšieho medvedíka, ktorý bol vyrobený pod mikroskopom, cez starožitné skvosty, s ktorými sa deti hrali aj pred viac ako 100 rokmi, ručne vyrobené originály, až po jedinečné kúsky, ktoré im posielajú ľudia z celého sveta.
Naše ďalšie kroky nás zaviedli do kúzelného mestečka, kde sme mali možnosť vidieť svietiace domčeky, ľadové klzisko, tancujúce páry, hrajúce sa deti, veľa svetielok a kolotoče. Súčasťou dekorácií je aj plne funkčná železnica, po ktorej sa preháňa lokomotíva s radom vagónikov.
Tento výlet nám v druhej polovici týždňa priniesol do našich sŕdc nesmierne veľa radosti a optimizmu.

 

 

Čítané 1937 krát