Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 20. apríl 2024
pondelok, 16 august 2021 10:46

Cesta Karlovými Varmi a naša návšteva hradu Loked

Ohodnotiť túto položku
(7 hlasov)

V piatok poobede sme sa rozhodli využiť letnú atrakciu mesta – jazdu autovláčikom. Využívajú ju rovnako malí i veľkí turisti mesta. Mali sme tak možnosť zažiť trochu inú prehliadku mesta.

Naša cesta začala na Tržnici a pokračovala okruhom okolo Karlových Varov. Videli sme rôzne zákutia mesta, ktoré sme nemali možnosť ešte navštíviť. Počas cesty autovláčikom mali ľudia možnosť vystúpiť aj nastúpiť na rôznych zastávkach. Cesta bola prijemná a zábavná.

Na druhý víkend v Karlových Varoch sme už od začiatku mali naplánovanú návštevu hradu Loket. V sobotu ráno sme sa zobudili do pekného slnečného dňa a s myšlienkou na to, ako vysoko a dlho budeme musieť stúpať na hrad. Boli sme prekvapení, že opak bol pravdou. Autobusom sme sa doviezli skoro až pod hradby hradu. Prešli sme mostom nad riekou Ohře a hneď obdivovali líniu týčiaceho sa hradu na vysokom kamennom brale. Výstup k objektu nášho záujmu nám trval menej ako desať minút. Názov hradu v rovnomennom meste je odvodený od tvaru rieky a prírodného amfiteátru, ktorý v skutočnosti pripomína ohnutú ľudskú ruku v lakti. Hrad Loket patrí medzi najstaršie kamenné hrady v českých krajoch. Bol založený v 12. storočí za kráľa Vladislava II. Je obľúbenou turistickou atrakciou. I dnes bolo na hrade veľa návštevníkov. Pri návšteve pamiatky sme mohli vidieť rôzne expozície, napr. expozíciu porcelánu, väzenské cely, útrpné právo, obradnú sieň, historické zbrane, vežu a ďalšie zbierky. Na nádvorí sme si mali možnosť zakúpiť občerstvenie a suveníry.
Pobyt v meste sme ukončili krátkou prechádzkou. Spoznali sme ďalšiu časť karlovarského regiónu.

 

Čítané 1750 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill