Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 25. apríl 2024
pondelok, 23 august 2021 20:57

Nič netrvá večne…

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Nastal posledný deň nielen našej odbornej stáže v Karlovarskej krajskej nemocnici a.s. v Karlových Varoch, ale aj celého pobytu v Karlových Varoch. Vďaka príležitosti absolvovať odbornú stáž, ktorá nám bola poskytnutá, sme mali možnosť získať nové skúsenosti a pracovné zručnosti zdravotníckeho asistenta. Prevzatím certifikátov od námestníčky pre nelekárske povolania a kvalitu sme ukončili pracovné pobyty na našich oddeleniach so slzami v očiach, no s pocitom vďačnosti.

Rozlúčili sme sa s našimi strážnymi anjelmi – staničnými sestrami, ktoré nás po celý čas stáže sprevádzali pri našej výučbe. Vďaka ním, ale i ďalším členom tímov, sme sa mohli zúčastniť na viacerých špecializovaných liečebných a vyšetrovacích postupoch, mohli sme uskutočniť množstvo odborných výkonov. Lekári i sestry nám poskytovali priestor sledovať postupy práce pri mnohých odborných výkonoch, napr. pri zavádzaní tepnových alebo centrálnych žilových katétrov, pri hrudnej i lumbálnej punkcii, pri kardioverzii, echokardiografii, ergometrii, implantácii kardiostimulátora, defibrilátora, pri koronarografii, hemodialýze, zavádzaní endotracheálnej kanyly, atď. Dávali nám možnosť samostatne vykonávať odbery biologického materiálu, aplikáciu injekcií, monitorovať fyziologické funkcie, obsluhovať prístrojovú techniku, manipulovať s množstvom pomôcok, realizovať výkony základnej ošetrovateľskej starostlivosti o potreby pacientov s rôznymi diagnózami.

Na našich oddeleniach – na emergency, na kardiolologickom oddelení, na chirurgicko-ortopedickej JIS a na interno-neurologickej JIS sa nám pracovalo veľmi dobre.

Zážitky z celej mobility, nielen počas odbornej praxe na oddeleniach, ale aj z výletov a jednotlivých súčasti kultúrneho programu, ktoré sme vďaka nášmu pedagogickému dozoru počas pobytu absolvovali, si uchováme hlboko v našich srdciach.

Skúsenosti z odbornej stáže odporúčame zažiť aj našim mladším spolužiakom. Vďaka odhodlaniu a usilovnosti sa budúci školský rok takáto príležitosť môže naskytnúť aj im. Záleží iba na nich, či takúto možnosť chytia pevne do svojich rúk.

Veľké ĎAKUJEME patrí celému pedagogickému zboru, ktorý nás na absolvovanie stáže odovzdávaním odborných vedomostí pripravoval celé tri roky počas štúdia na Strednej zdravotníckej škole v Humennom. No veľká vďaka patrí hlavne riaditeľke školy PhDr. Marcele Griščíkovej, vedúcej praktického vyučovania Mgr. Nataši Sivulkovej - organizátorke odbornej stáže a takisto našej triednej profesorke PhDr. Slavomíre Baníkovej za prípravu a vedenie počas dvadsiatich dní mobility.

 

Čítané 2226 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill