Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
piatok, 29. marec 2024
piatok, 27 august 2021 19:04

„Nemocnice Třebíč - partner Vašeho zdraví“

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Je to motto Nemocnice Třebíč, ktorá je príspevkovou organizáciou. Zriaďovateľom nemocnice je Kraj Vysočina. V nemocnici sa poskytuje ambulantná, lôžková a špecializovaná diagnostická a liečebná starostlivosť.

Nemocnica bola založená v roku 1902 a mala 60 lôžok. V súčasnej dobe má nemocnica 552 lôžok. Z oddelení spomenieme ARO, chirurgia, interné, ORL, očné, kožné, pľúcne, ortopédia, rehabilitácia, urológia. Z ambulantnej zložky nás zaujala: nutričná ambulancia, lipidová, paliatívna a bariatrická poradňa. Základnou víziou nemocnice je vytvoriť stabilné komplexné regionálne centrum zdravia so zárukou odbornosti, efektívnosti a vnímania potrieb človeka v každom veku.

Tonka pracuje na multiodborovej jednotke intenzivní péče, na ktorej ležia pacienti, ktorí sú intenzívne monitorovaní, v ohrození života. Napríklad po anafylaktickom šoku, s kardiálnym a obličkovým zlyhaním. Už počas prvých dní asistovala pri preväze u pacienta s urostómiou. Erik pracuje na ortopédii a medzi jeho najčastejšie výkony patrí predoperačná a pooperačná starostlivosť o pacientov po totálnej endoprotéze kolenného a bedrového kĺbu. Asistoval pri vyberaní drénu i preväzovaní aseptických rán. Sára pracuje na oddelení, ktoré má zvláštny názov. Spojený lôžkový fond je oddelenie pre pacientov s diagnózami gynekologickými, urologickými a ORL. Jej úlohou je predoperačná starostlivosť a sledovanie stavu pacienta po operácii. Paťka pracuje na jednotke intenzívni péče chirurgických oborov. Stará sa o pacientov, ktorí sú bezprostredne po operácii. Pri intenzívnom sledovaní využíva monitorovaciu techniku, odsávačky. Asistovala už i pri odbere krvi z arteriálnej kanyly.
Kolektív pracovníkov nás prijal a ihneď zapojil do práce ako to môžete vidieť na priložených fotografiách.

Čítané 2236 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill