Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
utorok, 23. apríl 2024
nedeľa, 29 august 2021 23:17

Stovežatá Praha a Becherplatz

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

S príchodom prvého víkendu sme sa rozhodli navštíviť čarovnú Prahu. Ako prvé sme mali možnosť prejsť cez Prašnú bránu, ktorá bola vybudovaná ako súčasť staromestského opevnenia.

Brána je vysoká 65 metrov, ale vyhliadkový priestor je vo výške 44 metrov a vedie naň 186 schodov. Brána je prístupná verejnosti a jej majiteľom je Hlavné mesto Praha. Vo vnútorných priestoroch je od roku 2007 umiestnená výstava Kráľov dvor - život v stredovekej Prahe. Usporadúvajú sa tu aj výstavy fotografií. Naša cesta pokračovala cez Staromestské námestie na Karlov most, pôvodne nazývaný Kamenný most, ktorý spojuje Staré mesto a Malú stranu - Nové mesto. Z Karlovho mosta sme mali možnosť obdivovať majestátny Pražský hrad, ktorý je spomedzi českých hradov najvýznamnejší. Nás ale najviac  zaujal svojou architektúrou Staromestský orloj. História zostrojenia orloja siaha až do 15. storočia hodinárom Mikulášom z Kadane. Stovky turistov čakajú pod orlojom každú hodinu, aby sa im predviedol v plnej kráse. Staromestský Orloj je najlepšie zachovaný stredoveký orloj vôbec. Po obhliadke historického centra mesta sme sa ako správne ženy vybrali na nákupy do OC Westfield Chodov. V neskorých večerných hodinách sme sa vrátili do Karlových Varov nadšené z histórie a krásy Stovežatej Prahy a samozrejme aj z nákupov.

V nedeľu sme sa rozhodli pokračovať v spoznávaní Karlových Varov. Zaujala nás možnosť spoznávať viacero múzeí, ale najviac nás zlákalo Becherovo múzeum. Hádate prečo? Naša prehliadka múzea bola spojená s degustáciou tradičného nápoja – BECHEROVKY, ako aj nových, na Slovensku nedostupných noviniek. Všetkým nám najviac chutil svieži Becher Lemond. Prehliadka bola veľmi zaujímavá a interaktívna. Vznik tohto nápoja sa dátuje až do roku 1807 zakladateľom Jánom Becherom. Z prehliadky sme si odniesli malý prezent Becher´s 57, ktorý je tajný mix produktov - tradičnej Becherovky, Lemond, KV 14 a Cordial. Víkend sme ukončili prechádzkou cez kúpeľnú kolonádu v príjemnom slnečnom počasí. Oddýchnuté sa tešíme na nový týždeň...

Čítané 2075 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill