Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
sobota, 20. apríl 2024
utorok, 31 august 2021 19:53

Spojený lôžkový fond

Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Prvý týždeň stáže je za nami a ja Vám predstavím svoje pracovisko, na ktorom mám možnosť v Nemocnici Třebíč pracovať. Vybrala som si oddelenie so zvláštnym názvom Spojený lôžkový fond, keďže takéto oddelenie v Nemocnici A. Leňa, a.s. v Humennom nemáme.

Urológia patrí do tzv. Spojeného lôžkového fondu, na ktorom okrem pacientov urológie umiestňujú aj pacientov ďalších dvoch odborov, a to gynekológie a otorinolaryngológie (ORL). Spojený lôžkový fond má 10 izieb, 8 z nich je trojlôžkových 1 dvojlôžková a 1 nadštandardná jednolôžková. Izby sú vybavené elektricky polohovateľnou posteľou, nočným stolíkom s bočnicami a hrazdičkou, signalizačným zariadením a paravánom. Pacienti majú k dispozícii na každej izbe televízor a vlastné hygienické zariadenie. Toto oddelenie je nové, dýcha čistotou a poriadkom.
Na oddelení hospitalizujú prevažne pacientov s ochoreniami obličiek, močového mechúra, prostaty, pacientov s urolitiázou, pacientky po gynekologických operačných zákrokoch napr. LAVH (laparoskopicky asistovaná vaginálna hysterektómia), plastiky ženských pohlavných orgánov, kyretáž maternicovej dutiny, ale aj pacientky v nízkom štádiu tehotenstva. Z odboru otorhinolaryngoligického sú to najčastejšie pacienti s rhinoplastikami a po ablácii tonsil.
Od prvého dňa realizujem tieto výkony: hygienická starostlivosť o pacientov so zameraním na ich samostatnosť, meranie fyziologických funkcií v pred i pooperačnej starostlivosti, telesná, psychická i medikamentózna príprava pacientov na operáciu, starostlivosť o pacientov po operácii, preväz aseptickej rany, odstraňovanie permanentného močového katétra, výmena močových zberných vreciek, odber venóznej krvi odberovým systémom Sarstedt, meranie hladiny cukru glukomerom, aplikácia s. c. injekcií, podávanie liekov per os v spolupráci so sestrou, príprava i.v injekcií, príprava infúzií v spolupráci so sestrou.
Verím, že na tomto pracovisku nadobudnem veľa zručností a nových skúseností, hneď z troch druhov oddelení aj vďaka personálu, ktorý je veľmi milý a ústretový.

Čítané 1944 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill