Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
Stredná zdravotnícka škola
Lipová 32, 066 83 Humenné
štvrtok, 28. marec 2024
nedeľa, 05 september 2021 16:44

Odborná exkurzia i relax

Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Už dva týždne vstrebávame nové vedomosti, naberáme zručnosti, ale i spoznávame mesto Třebíč a jeho okolie. Okrem stálych oddelení, na ktorých pracujeme každý deň, sme mali možnosť zúčastniť sa aj odbornej exkurzie na Urgentnom prijme.

Urgent disponuje vlastnými lôžkami (vyšetrovacími, expektačnými, miestnosťou určenou na zákroky, operácie ...) Je ďalej samostatným oddelením s viacerými špecialistami (lekár urgentnej medicíny, chirurg, traumatológ, ktorí sú k prípadom volaní podľa potreby ) a vyšším počtom sestier/praktických sestier, či sanitárov. K dispozícii je jednotka neodkladnej úrazovej starostlivosti, sadrovňa, zákroková miestnosť, jednotka neodkladnej všeobecnej starostlivosti, izolačná miestnosť, expektačné lôžka pre viac ako dvoch pacientov, čakáreň, registrácia resp. recepcia určená na triedenie pacientov, oddychová miestnosť pre personál, skladový priestor, očistná miestnosť pre pacienta a toalety pre pacientov a personál. Zaujala nás vstupná maľovaná stena od vďačného pacienta. Třebíčsky urgent je pre úrazový a chirurgický blok. Pacienti z internými akútnymi ochoreniami odváža sanitné vozidlo rýchlej prvej pomoci priamo do interného bloku.

Mesto Třebíč ponúka i miesta na relax a práve to sme po dvoch týždňoch práce a ranného vstávania potrebovali. Aquapark Lagúna je kúpalisko, v ktorom z nás opadol stres vďaka slanej vode vo vonkajšom vyhrievanom bazéne, vírivkách , divokej rieke a v saunovom svete, kde sme si užili aj saunové rituály.
V piatkový večer sme navštívili filmové predstavenie v kine Pasáž a česká komédia Prvok, Šampón, Tečka a Karel nás nesklamala.
A cez víkend sme sa tešili do Brna, kde sme okrem nákupov v obchodnom centre Vaňkovka a prechádzok po starej časti mesta, vyšli na vrch Petrov do nádhernej starobylej Katedrály sv. Petra a Pavla z 12.storočia. Zapálili sme sviečku , pomodlili sa a kochali sa jej nádherou. Navštívili sme aj kryptu v zadnej časti, v ktorej sú základy tejto majestátnej stavby a tiež oslava práce miestnych šikovných remeselníkov.
Sobota bola však výnimočná aj preto, že Erik Bazyľak mal práve 19. narodeniny, preto sme mu pripravili s dievčatami malú oslavu. Nechýbala torta, sviečky ani balóny a prípitok. Všetko najlepšie Erik.

Čítané 2179 krát

Školský kalendár

Z našej fotogalérie

Best UK Bookis w.betroll.co.uk Will Hill